Egzodus Amera sa Mundobasketa!

Autor:

Sport

14.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme više nema - američki košarkaši ne žele da učestvuju na Mundobasketu u Kini! O tome svedoči i poslednji, 16. po redu, otkaz u timu Grega Popoviča, koji je potpisao jedini NBA šampion u postavi Kajl Lauri. Time je postalo kristalno jasno da elitni košarkaši SAD beže od nastupa na planetarnoj smotri samo da ne bi bili deo tima koji će biti upamćen kao gubitnički.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kajl Lauri i Greg Popovič

Taj pečat sa sobom je ponela i generacija koja je pred domaćom publikom u Indijanapolisu 2002. poražena u četvrtfinalu od Jugoslavije. Prema tome, niko od Amera ne želi da mu u CV stoji podatak da je bio član postave koja nije uspela da se domogne zlata, a to se u poslednje dve decenije Amerima retko dešavalo.

NAPADAČKI POTENCIJAL

O čemu se zapravo radi i šta je zapravo u glavama silnih momaka koji otkazuju učešće na Svetskom prvenstvu najbolje je opisao bek Portlanda i jedan od boljih šutera u NBA ligi Si-Džej Mekolum.

- Mislim da su mnogi momci pomislili: "Zašto da idem na SP i budem deo gubitničkog tima" - izjavio je nedavno Mekolum i očigledno ubo u centar.

Čovek koji je 2002. srušio Amere i doneo našoj zemlji poslednje svetsko zlato Svetislav Pešić tvrdi da Amerikanci više nisu glavni favorit za titulu.

- Amerika više nije glavni favorit za zlatnu medalju u Kini, ali jeste jedan od kandidata - poručio je Pešić.

S druge strane, Srbija je pobedom u Litvaniji (95:91) nagovestila strašan napadački potencijal i bez povređenog kapitena Miloša Teodosića. Nije se znalo odakle preti veća opasnost, da li od Bjelice, maestralnog Jokića ili Bogdanovića, koji se istakao sa 27 poena.

NEMA STRAHA

"Orlovi" su po bukmejkerima drugi favorit za titulu, što znači da im se daju najveće šanse da dođu glave Amerima.

To je nagovestio i naš selektor Aleksandar Đorđević, koji je poručio da bi bog trebalo da im bude u pomoći ako se sastanu sa našim timom. Time je postalo jasno da nema nijednog razloga da se plašimo postave u kojoj nema ozbiljnih NBA zvezda i kojoj se gotovo svakodnevno desi poneki otkaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading