(VIDEO) Gasol se vratio u tim posle dve godine, Španija "samlela" Obalu Slonovače!

Autor:

Sport

10.08.2019

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Španije upisala je drugu pobedu u novom testu za Mundobasket u Kini, izabranici Serđa Skariola savladali su još jednog učesnika Svetskog prvenstva Obalu Slonovače rezultatom 79:62, uz povratak u tim Marka Gasola posle skoro dve godine.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Košarkaši Španije

NBA šampion sa Torontom odigrao je 16 minuta, postigao 3 poena, a centralna figura utakmice bio je Riki Rubio.

Novi plejmejker Finiks Sansa bio je vrlo raspoložen u Malagi, meč je završio sa 14 poena i 5 asistencija, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio bivši centar Crvene zvezde Dion Tompson sa 14 poena, koliko je ubacio i Vafesa Fofana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Riki Rubio

Amerikanac je nedavno stekao pravo da se takmiči za afričku selekciju i jasno je da će biti veliko pojačanje za autsajdera.

Španski ljubitelji košarke videli su atraktivno izdanje svoje reprezentacije, ali i vrlo ozbiljan pristup koji je Skariolovu četu u jednom trenutku odveo na 28 poena razlike!

U nastavku, "popustili" su Španci, Skariolo je priliku ukazao svim igračima, pa je Obala Slonovače na kraju svela razliku na "pristojnih" 17 poena.

Zablistala su i braća Ernangomez kod Španaca, Vili sa 14 poena, a Huančo sa 13.

Bila je ovo druga pobeda Španije u pripremnom periodu, prethodno je "pala" i Litvanija, a naredni meč "Furiju" očekuje protiv Filipina.

Iran, Portoriko i Tunis su rivali Španije u grupi na Svetskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading