Riki, sećaš li se 2010? Španac zaboravio da uvrsti Srbiju među favorite na Mundobasketu!

Autor:

Sport

02.08.2019

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac košarkaške reprezentacije Španije i igrač Finiks Sansa euforično dočekuje Svetsko prvenstvo u Kini, a iskusni plejmejker još uvek sanja odličje sa planetarne smotre. Španac smatra da će Amerikanci na predstojećem Mundobasketu imati jaku konkurenciju i pobrojao favorite, ali se negde zabrojao i zaboravio na "orlove".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Riki Rubio

Ukupno šest medalja osvojio je Riki Rubio sa reprezentacijom Španije, dve olimpijske i četiri na evropskim šampionatima, ali još nema odličje sa svetskih prvenstava.

Oba puta kada je bio u timu Španija je zaustavljena u četvrtfinalu – 2010. godine to je učinila Srbija, a četiri godine kasnije Francuska. Međutim, Rubio nije nabrojao Srbiju među favoritima za najviša odličja.

- Vidim mnogo timova u borbi za medalje. Ranije je tu bio samo tim SAD i jedna od slavnih generacija, poput Španije ili Argentine, koja može da igra rame uz rame sa njim. Sada ima mnogo zemalja koje mogu da se nadmeću, ne samo da dođu do finala, već i da pobede SAD. Španija naravno, ali i Francuska, Australija… Mnogo je dobrih ekipa u poteri za zlatom- rekao je Rubio za sajt FIBA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ranije je bilo kao u filmu, svi smo znali da će SAD na kraju da pobedi. U poslednje vreme izgleda kao da film može da ima drugačiji kraj, veća je konkurencija i ne znamo šta da očekujemo, sve može da se desi- rekao je Španac.

Prvi put od 1999. godine u reprezentaciji Španije neće biti ni Paua Gasola ni Huana Karlosa Navara ni Serhija Rodrigesa, a neće igrati ni Nikola Mirotić ni Serž Ibaka. 

- Kada sam obukao dres reprezentacije i igrao uz braću Gasol, Navara, Fernandesa, znao sam da sam uspeo, da sam jedan od 12 najboljih igrača u zemlji i da ne igram za sebe ili za porodicu, već i za celu zemlju koja nas gleda i navija za nas. Sećam se kada bih gledao svetska prvenstva ili OI kao dete, govorio bih: "Španija igra, mi igramo. Igra cela zemlja"- rekao je euforično 28-godišnji plejmejker Finiks Sansa.


Španija je u grupi sa Iranom, Portorikom i Tunisom, a potom ukršta sa grupom u kojoj su Srbija, Italija, Filipini i Angola.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading