Gudura postao "grizli" od 5,3 miliona dolara!

Autor:

Sport

02.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Gudurić (24) i zvanično je novi srpski košarkaš koji će predstojeće sezone nastupati u NBA ligi. Reprezentativni bek "orlova" potpisao je ugovor sa Memfisom, a među "grizlijima" će za dve godine, na koliko se obavezao, imati zagarantovanu ukupnu platu od 5,3 miliona dolara.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Gudurić

- Veoma sam uzbuđen zbog dolaska i potpisa za Memfis. Bilo je ovo dugo putovanje, ali sam konačno to uradio. Ovo je ostvarenje sna - rekao je Gudurić, koji je preseljenje u najjaču ligu na svetu zaslužio odličnim partijama u ekipama Fenerbahčea, a pre toga i Crvene zvezde.

Gudura će biti drugi Srbin koji će obući dres Memfisa, posle Darka Miličića, koji je u timu iz Tenesija nastupao od 2007. do 2009. Naime, "grizliji" su pre dve godine otpustili Radeta Zagorca dan pred početak sezone, pa nije odigrao za njih nijednu takmičarsku utakmicu.

Dolaskom u Memfis, Marko je postao šesti Srbin koji će predstojeće sezone igrati u najjačoj ligi na svetu. Starosedeoci u NBA biće centar Denvera Nikola Jokić, Sakramentovi asovi Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, koji se preselio u Dalas, i novajlija Alen Smailagić, koji je nedavno stigao u Golden stejt.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading