MILO HTEO DA KUPI MOG SINA NE DAM GA NI ZA MILIJARDU EVRA

Autor:

Sport

02.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrija Vuković (14) neće igrati za Crnu Goru, već za Srbiju, bez obzira na šta su sve spremni u Podgorici i tamošnjem košarkaškom savezu, jasan je otac mladog košarkaša Vladimir. U razgovoru za Srpski telegraf brižni tata otkriva na koje su sve prljave načine iz Košarkaškog saveza Crne Gore pokušavali da spreče njegovog naslednika da obuče dres zemlje koja mu je u srcu i nateraju ga da nastupi za zemlju u kojoj živi i gde igra za mlađu selekciju Budućnosti.

RepublikaFoto: Promofoto
NE DA NA SINA: Andrija i Vladimir Vuković

DAO SRCE I REČ

- Šest meseci su znali da smo izabrali Srbiju, a ne Crnu Goru. Prvo nam je ponuđen profesionalni ugovor sa ekipom Budućnosti, a onda su stizali pozivi za pionirsku i kadetsku reprezentaciju. Na kraju su Andriji obećali i državnu stipendiju koju bi mu na nekoj svečanosti u Narodnom pozorištu Crne Gore uručili predsednik (prim. aut. Milo Đukanović) ili premijer (Duško Marković). Međutim, naš stav je čvrst, ne mogu ga promeniti ni sa milijardu evra. Dao sam reč da je Srbija naš izbor, a tako i srce kaže - istakao je Vuković.

Od dodaje da je poziv iz KS Srbije stigao od potpredsednika Igora Rakočevića. Međutim, nastao je pravno-administrativni problem jer iz Podgorice odbijaju da dostave potvrdu da Andrija nije igrao ni za jednu crnogorsku selekciju počev od kadetske.

SPORNA POTVRDA

- KSS nam nije nudio stan u Beogradu na vodi, već samo čast i priliku da Andrija zaigra za Srbiju. Za mene je to bio sveti poziv. Od tada iz KSCG odbijaju da izdaju potvrdu, pa je KSS morao da je zatraži preko FIBA. Rok jeste istekao u sredu uveče, ali mogu da im poručim da će moj sin igrati za Srbiju. Bilo sad ili za godinu dana. Na okupljanjima mlađih selekcija je već nezvanično bio tri puta. Ja nisam junak, već običan otac koji se bori za svoje dete i svoj obraz, ali i svu drugu decu koja krenu istim putem. Je l' se neko zapitao zašto je Andrija prvi, zašto niko drugi od košarkaša, od 30 odsto Srba u Crnoj Gori, nije izabrao da nastupa za "orlove" - naglasio je Vuković.

RepublikaFoto: Promofoto

Vaspitanje u kultu Svetog Save

Vladimir Vuković poručuje da ga nije strah u Podgorici posle svega što se izdešavalo i što još uvek traje. Za sebe kaže da je ponosni Srbin u Crnoj Gori i da to ništa ne može da promeni.

- Mi smo vaspitavani u kultu Svetog Save, za nas postoji samo duhovna vertikala Nemanjića, a ne Njegoša ili neka druga. Andrija i njegov mlađi brat Arsenije su mi svetinja, oni su mi sve u životu. Za njih i njihovu sreću se boriti bez obzira na sve, nikome se neću pomaći sa puta i ustuknuti - jasan je Vuković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading