(VIDEO) (FOTO) Dečački san se ostvario: Gudurić potpisao višegodišnji ugovor sa Memfisom!

Autor:

Sport

31.07.2019

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekala se potvrda, čekala, čekala i - eto je! Marko Gudurić je ostvario svoj NBA san i od danas je ponosni član Memfis Grizlisa!

RepublikaFoto: twitter.com/FBBasketbol
Marko Gudurić

Srpski reprezentativac je sa klubom iz Tenesija potpisao, kako je navedeno na zvaničnom klupskom sajtu, višegodišnji ugovor. Ubrzo je otkriveno da se radi o dvogodišnjoj saradnji. Za početak. 

Transfer je bio najavljen pre ravno mesec dana, ali je kompletiran tek sada dok je Memfis doterao roster u red i dok su se realizovali i dogovorili svi detalji saradnje.

- Konačno, uspeo sam. Ostvario sam svoj san - samo je kratko uzviknuo Gudurić pošto je svoj autogram stavio na papirologiju. Pre toga obavio je potrebne lekarske preglede i tako kompletirao transfer. 

 

 

Gudurić u NBA ligu dolazi kao jedan od najboljih trojkaša Evrolige, sa 54,9 odsto pogođenjih šuteva iz igre, te 47,7 odsto ubačenih hitaca sa distance. U prošloj sezoni osvojio je Kup Turske sa Fenerbahčeom, ali i takmičenje u šutiranju trojki.

Momak iz Priboja proveo je dve godine u Feneru, gde je osvojio i tursko prvenstvo i igrao na Fajnal foru Evrolige, a pre toga je četiri sezone proveo u Zvezdinom sistemu, od čega dve godine na pozajmici u FMP iz Železnika. Kao reprezentativac Srbije osvojio je evropsko srebro u Istanbulu pre dve godine.

 

 

Srbiju će u NBA ligi naredne sezone predstavljati još i Nikola Jokić u Denveru, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica u Sakramentu, Boban Marjanović u Dalasu i Alen Smailagić u Golden Stejtu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading