(VIDEO) PUKLA STOTKA: Moćni Letonci ponizili i poslali Crnogorce kući!

Autor:

Sport

10.09.2017

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Letonije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, koje se igra u Istanbulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Crnogorci su bili nemoćni protiv Letonaca

Letonija je u osmini finala deklasirala Crnu Goru rezultatom 100:68 (27:15, 26:22, 29:15, 18:16).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tima sa 21 poenom, dok je Porzingis ubacio 19. U crnogorskoj selekciji bolji od ostalih bili su Bojan Dubljević sa 21 i Nikola Vučević koji je dodao 16 poena.

 

 

 

Letonija će u četvrtfinalu igrati sa Slovenijom, koja je deklasirala Ukrajinu 79:55.

Letonci su zasluženo izborili plasman u četvrtfinale, pošto su bez većih problema pobedili Crnu Goru. Letoncima je imao šut od ruke, a pogodili su 15 trojki iz 25 pokušaja.

Crnogorci su bili ravnopravan rival samo u prvih sedam minuta utakmice. A onda je na scenu stupila moćna Letonija koja je za kratko vreme napravila dvocifrenu prednost. Letonci su prvu četvrtinu dobili sa 27:15. U nastavku meča rasla je prednost Letonaca, a Crnogorci su u 14. minutu prišli na 31:26. Međutim, ponovo su se razigrali letonski košarkaši, koji su prvih 20 minuta dobili sa 53:37.

Crnogorci su se predali u drugom poluvremenu, a Letonija je održavala visoko vođstvo i zaslužena je stigla do ubedljivog trijumfa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading