(VIDEO) Denveru nedostaje Jokić!

Autor:

Sport

29.07.2019

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić je Denverov "džoker"! Srpski centar je zaludeo Amerikance, a Nagetsi su još jednom iskoristili priliku da sumiraju sezonu najboljeg igrača ekipe, iako je odmor u punom jeku. U sažetom video snimku prikazani su neki od najboljih Jokićevih poteza, uz priču Majkla Melouna, Džamala Mareja i srpskog centra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Video snimak nazvan "Uspon Nikole Jokića" predstavlja sve ono dobro što je srpski reprezentativac radio u SAD prethodne sezone, od niza tripl-dablova, magičnih dodavanja, pogodaka za pobedu i mnogo drugih stvari. Prvi trener Denvera Majkl Meloun prokomentarisao je kako je najveći "uspon" u slučaju Jokića vezan ne toliko za košarku već za liderstvo koje ima u ekipi.

- Nedavno sam pitao Jokića da li je pre pet godina mogao da zamisli da će biti na Ol-staru, da će preteći Majkla Džordana u broju tripl dablova, a on se nasmejao i odgovorio mi kako se pre pet godina nije ni nadao da će ikada zaigrati u NBA. Nikola je košarkaš koji ima dar, talentovan je i ima izuzetno visok nivo igračke inteligencije. Ono što je najbolje kod njega jeste što saigrače oko sebe na terenu čini boljim. Najbolja promena koju sam uočio kod Nikole Jokića od dolaska ne tiče se direktno košarke, već njegove liderske uloge. Preuzeo je to da bude prvi ispred cele franšize i kada je dobro, i kada je loše. Sve je bolji primer saigračima- rekao je Meloun.

Reč je imao i Jokić, on je osvajanje NBA lige istakao kao najveći cilj i san koji ima.

- Odrastajući u Srbiji zaljubio sam se u košarku. Uticaj na to imala su i moja braća. Kada sam stigao u Denver želeo sam da iskoristim priliku koju sam dobio i na terenu radim sve ono što sam radio i kada sam bio mlađi. Dodajem, šutiram, driblam... U Nagetsima se vodim time da ceo tim treba da bude srećan, ne ja kao pojedinac. Zato i dodajem toliko, osećam potrebu, jer ako razigravam saigrače oni reaguju na to većim zalaganjem, više se trude u odbrani, budu bolji. Potrudio sam se da dođem do ovde, moj cilj je da jednog dana osvojim NBA prsten- rekao je Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading