DA NISAM KOŠARKAŠ BIO BIH KAMIONDŽIJA!

Autor: I.MOMČILOVIĆ

Sport

29.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaški reprezentativac Miroslav Raduljica (31) otkrio je u emisiji "U susret Svetskom prvenstvu" na RTS da obožava motore i radionice, te da bi postao kamiondžija da nije košarkaš. Popularni Radulja proveo je detinjstvo u radionici svog oca u Inđiji, gde se sa starijim bratom igrao i čačkao delove kamiona, pa ljubav prema vozilima datira još iz najranijeg doba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miroslav Raduljica

VALJALICE ZA GUMU

- Brat i ja smo se uvek igrali u radionici, pa smo stalno bili masni do lakata od kilo masti. Tata nam je govorio da ništa ne diramo, ali je nama bilo interesantno da čačkamo valjalice za gumu i prese - poručuje Raduljica.

Pošto veoma voli motore, radionice i auto-mehaničarstvo, visoki i snažni srpski centar (213 cm, 117 kg) nema dilemu čime bi se bavio u životu da nije profesionalni sportista.

- Odrastao sam u radionici, gde je otac pravio delove za kamione. Brat i ja smo uvek bili masni do lakata od kilo masti - navodi Raduljica

- Da nisam postao košarkaš, bio bih vozač kamiona. Slobodno vreme volim da provodim kod drugara u radionici, kada osetim miris motora i benzina, to je to - ističe Miroslav.

Profesionalni sportisti imaju mogućnost da žive u mnogim inostranim zemljama, upoznaju drugačije kulture, što podrazumeva i učenje stranih jezika. Sadašnji košarkaš Đangsu Dragonsa ističe da su jezici za njega pravi izazov.

GENIJE ZA JEZIKE

7 jezika govori Miroslav Raduljica!

- Jako me zanimaju jezici, pričam engleski sa njihovim naglaskom, nemački sam učio u školi i usavršio ga dok sam igrao u Albi. Turski sam naučio za samo tri meseca, a ruski sam brzo savladao. Italijanski je lak i pevljiv, a bilo mi je jako lepo u Panatinaikosu, pa sam naučio i grčki. Kineski sam malo pohvatao, ali srpski je ipak najlepši - poručuje pravi poliglota Miroslav Raduljica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ususretsvetskomprvenstvu @rocky_choppercafe @videostrojprodukcija @ivan_ikac_jovic

A post shared by Miroslav Raduljica 拉杜 (@mraduljica) on Jul 26, 2019 at 5:32am PDT

 

Raduljica: Vratiću se u NBA

Miroslav Raduljica ističe da mu najviše odgovara košarka koja se igra u Americi. Shodno tome, Srbin planira da se vrati i najjaču ligu na svetu, gde je boravio u sezoni 2013/14. kao član Milvoki Baksa.

- Planiram veliki povratak u NBA. Imam neka nedovršena posla tamo, prošli put nisam pružio sve što sam mogao. Ostao sam nedorečen, zbog toga bi želeo da se vratim. Iako imam 31 godinu, mislim da mogu još dosta toga da pokažem - rekao je Raduljica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading