"Čekam Tea i Bobija, Jokić je čudovište!"

Autor:

Sport

23.07.2019

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije će na predstojećem Svetskom prvenstvu za košarkaše u Kini u grupi igrati protiv Italije koja će imati na raspolaganju iskusnog Danila Galinarija. Iskusni košarkaš je u intervjuu za Gazetu delo Sport i sam rekao da bi Italija mogla da bude iznenađenje Mundobasketa.

RepublikaFoto: Twitter.com/ LAClipper
Danilo Galinari

Danilo Galinari veruje da bi jedno od iznenađenja Svetskog prvenstva za košarkaše mogla da bude upravo njegova reprezentacija.

 - Kada navijači i mediji pričaju o velikim favoritima na Svetskom prvenstvu niko ne pominje Italiju. Ne znam koliko daleko ćemo dogurati, ali Italija apsolutno može da bude Pepeljuga ovog turnira - rekao je Galinari koji kaže da mu je san da osvoji medalju u Kini.

- To će umnogome zavisiti od toga sa kim ćemo igrati. Svi mi imamo zajednički san da dođemo do plasmana na Olimpijske igre u Tokiju. Na dohvat ruke nam je, znamo da je teško ali na prvenstvu kakvo je Svetsko prvenstvo sve je moguće. Moramo da verujemo. Ovaj tim ima talenat, ima iskustvo i pravi miks koji omogućava da se dobiju utakmice koje su važne -  ocenio je iskusni košarkaš.

Na pitanje koga jedva čeka da vidi na terenu, Galinari nema dilemu:

- Miloša Teodisića i Bobana Marjaovića, moje bivše saigrače iz Los Anđeles Klipersa. Ali i Nikolu Jokića sa kojim sam igrao u Denveru. On je čudovište - 

Bez obzira na veliki broj otkaza nekih od najvažnijih igrača, Galinari i dalje smatra Amerikance za velike favorite:

- Naravno da su favoriti, čak i ako dođu sa trećim timom. Oni su jednostavno previše dobri. Treniraće ih Greg Popovič i biće isti onaj Pep koga znamo iz NBA lige. Njegova filosofija se neće promeniti iako je u pitanju drugačije takmičenje - poručio je Galinari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading