Zvanično: Blažič ponovo u ABA ligi!

Autor:

Sport

20.07.2019

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edo Murić, Martin Krampelj, Mirko Mulalić, Saša Zagorac, a sada i – Jaka Blažič! Domaća baza na osnovu koje će Emil Tedeski zidati neku novu Cedevitu. Nekadašnji bek Crvene zvezde poslednji je u nizu novajlija koji su stigli u Ljubljanu, pošto se u slovenačku košarku vratio posle šest sezona u inostranstvu.

RepublikaFoto: twitter.com/Jaka Blazic
Jaka Blažič

Ugovor sa Cedevitom Olimpijom 29-godišnji Blažič je potpisao na dve sezone.

Podsetimo, Blažič je karijeru počeo u Triglavu, potom je bio u Slovanu i Union Olimpiji da bi ga srpska javnost upoznala u period od 2013. do 2015. kada je sa uspehom nosio dres Crvene zvezde. Igrao je potom i u Baskoniji, Andori, pa i Barseloni. Sa reprezentacijom Slovenije bio je prvak Evrope 2017. godine.

Prošle sezone je u dresu Barselone u Evroligi u proseku igrao 13,2 minuta na terenu i beležio 5,2 poena uz 2,3 skoka po meču. Vrlo sličan učinak imao je i u ACB ligi, ali za prvenstvo Jadrana biće ozbiljno pojačanje.

Sportski direktor Cedevite Sani Bećirović tako je rešio još jednu bitnu poziciju. Prethodno je na centru doveo Mikaela Hopkinsa, a ugovor je potpisao i sa nekadašnjim Zvezdinim kapitenom Markom Simonovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading