Novi poraz, i slab plasman "orlića" na SP

Autor:

Sport

18.07.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije do 20 godina poraženi su u borbi za plasman od 9-16. mesta na Svetskom prvenstvu.

RepublikaFoto: instagram.com/aba.liga
Ilustracija: Foto

"Orlići" su doživeli poraz od vršnjaka iz Grčke rezultatom 78:72, posle produžetka.

Ovo je bio drugi poraz u nizu za izabranike selektora Olivera Popovića, posle debakla u osmini finala protiv Velike Britanije.

Reprezentativci Srbije su vodili tokom maltene celog prvog poluvremena, ali je Grčka preuzela inicijativu u trećoj deonici i pred poslednjih deset minuta imala +6.

Prednost Grka se brzo istopila i Srbija je ponovo vodila. "Orlići" su imali +4, ali su serijom Grka od 8:0 imali zaostatak pred poslednji minut.

Na deset sekundi do kraja i 68:68 Ranko Simović je imao dva slobodan bacanja da donese moguće i odlučujuću prednost, ali je oba puta bio neprecizan, pa se otišlo u produžetak.

Srbija je prva povela u dodatnih pet minuta, imala 72:71, ali do kraja utakmice nije uspela da postigne nijedan poen.

Marko Pecarski je još jedanput bio jedina svetla tačka u reprezentaciji Srbije i meč je završio sa 26 poena i 15 skokova. Tragičar Simović je imao 12 poena (4/13 iz igre) i 12 skokova, dok niko više nije bio dvocifren.

Na drugoj strani igrač utakmice bio je Dimitris Moraitis sa tripl-dablom od 23 poena i po 11 asistencija i skokova. Jorgos Kalaicakis i Jorgos Kamperidis su postigli po 18 poena.

"Orlići" će nastaviti da se takmiče u Tel Avivu, gde ih očekuje borba za 13-16. mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading