KUZMI BOLJE pomera ruke i noge

Autor: ILIJA MOMČILOVIĆ

Sport

17.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje Ognjena Kuzmića (29) bolje je, ali i dalje je veoma složeno posle saobraćajne nesreće koja se dogodila u nedelju, kada je reprezentativni centar doživeo prelom obe vilice, nagnječenje lobanje i oštećenja mozga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ognjen Kuzmić

Srećom, snažni momak iz Doboja počeo je da pomera ruke i noge, a plućna funkcija se polako vraća. Popularnog Kuzmu lekari još drže u indukovanoj komi da ne bi trpeo strašne bolove zbog teških povreda koje ima. Ono što je veoma bitno je da je košarkaš počeo sam da diše, tako da se stanje na svu sreću popravlja.

- Ognjen se još uvek nalazi u indukovanoj komi, ali njegova pluća sve bolje delimično samostalno funkcionišu i sve više naš košarkaš je u stanju da samostalno diše. Odlukom lekarskog tima, Kuzmić će danas biti podvrgnut hiruškoj intervenciji i operaciji gornje vilice kako bi se otklonili problemi vezani za njegovo disanje. Zbog složenosti te intervencije košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije ostaće u indukovanoj komi dok se ne obavi hiruški zahvat - stoji, između ostalog, u saopštenju.

Klub sa Malog Kalemegdana se zahvalio i svima koji upućuju reči podrške na račun Kuzmića.

- U teškim danima za Ognjenovu porodicu, kao i sve navijače kojima je crveno-bela boja u srcu i uopšte za sve ljubitelje košarke i sporta, podrška svakodnevno stiže na adresu momka iz Republike Srpske da izdrži napore i bude istrajan. Povodom toga zahvaljujemo se svima u nadi da će zdravstveno stanje košarkaša biti stabilno, te da će se brzo oporaviti od teških povreda.

RepublikaFoto: instagram.com/tomisamonakuzmic

I Golden Stejt uz Kuzmića

Nakon podrške od šampiona Evrolige CSKA iz Moskve i NBA ligaš Golden Stejt uputio je poruku preko Tvitera svom bivšem igraču.

- Želimo brz oporavak bivšem "ratniku" Ognjenu Kuzmiću, koji se oporavlja nakon saobraćajne nesreće koju je doživeo prošle nedelje u Bosni i Hercegovini - napisali su Voriorsi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading