Halepova ostvarila majčin san, ali druga žena je inspirisala

Autor:

Sport

13.07.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova šampiona Vimbldona Simona Halep izjavila je posle osvajanja trofeja da zasluge za fantastičan meč koji je prikazala u finalu pripadaju i rivalki Sereni Vilijams.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Simona Halep

Halepova je u borbi za titulu savladala legendarnu Amerikanku 6:2, 6:2 i na dominantan način za svega 53 minuta došla do najvećeg uspeha u karijeri.

- Ovo je definitivno najbolji meč koji sam igrala ikad, a zasluge za to idu i Sereni. Ona uvek inspiriše i hvala joj na tome. Hvala i svima ostalima na svemu! Osećaj je neverovatan. Nikad neću zaboraviti ovo - kazala je Rumunka.

Za nju je to drugi Gren slem trofej, posle osvajanja Rolan Garosa prošle sezone, ali 27-godišnja teniserka nema dilemu koji je rezultat značajniji.

- Ovo je bio san moje majke, uvek je govorila ako želim da nešto postignem u tenisu moram da igram u finalu Vimbldona. Eto, sad je došao taj dan. Hvala i mojim roditeljima!.

Halepova se u prošlosti mnogo mučila na turnirima na travi. Najdalje na Vimbldonu stigla je 2014. kad je igrala polufinale, a prošle godine ispala je u trećem kolu.

- Radila sam mnogo da bih popravila igru na travi. Nikad mi nije lako, zato što ja volim da trčim mnogo, na travi to baš i nije moguće, ali konačno sam počela da osećam lopticu, kad dolazi ka meni da znam šta ću da uradim... Sada već ne mogu da dočekam da se ponovo vratim ovde -  zaključila je ona.

Osvajanjem turnira u Londonu, rumunska igračica je popravila svoj plasman na WTA listi i sa sedmog došla na četvrto mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading