MOZLIJU U DANU UMRLA DVA SINA!

Autor:

Sport

11.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karijeru novog centra Partizana (trebalo bi uskoro zvanično da potpiše) Vilijama Mozlija (30) obeležila je strašna porodična tragedija, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U martu 2011. godine njegova devojka Kejla Pit na svet je donela blizance Džejdena i Kejdena, koji su zbog problema sa disajnim organima ostali u bolnici.

RepublikaFoto: instagram.com/willmo42
Vilijam Mozli

Takvo stanje trajalo je do marta iduće godine (2012), kada su oba dečaka u istom danu preminula zbog respiratornih problema koje lekari nikako nisu mogli da reše. Nedugo zatim Mozli je otišao u Evropu, u italijanski Fortitudo iz Bolonje, i više se nije osvrtao ka Americi. Čitavu dalju karijeru proveo je na Čizmi, gde je nastupao i za Ferentino, Rekanati, Latinu, Lenjano i Trst. Dovoljno da se nađe na skeneru Partizanovog trenera Andree Trinkijerija, koji odlično poznaje uslove u Palakanestru. Na sreću po Vilijama i njegovu izabranicu Kejlu, ona je na svet pre manje od šest godina donela zdravog dečaka Lendona. Međutim, Mozli ne zaboravlja šta se desilo, pa svake godine na dan kada su blizanci rođeni na društvenim mrežama ostavlja poruke kojima im čestita rođendan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Valentine’s Day hope you enjoy it @sassy_red13

A post shared by William Mosley (@willmo42) on Feb 14, 2019 at 2:28pm PST

Amerikanac ima 30 godina i 203 centimetra i bez obzira na to što na papiru nema dovoljnu visinu za centra bije ga glas da je zver pod košem. U italijanskom šampionatu prošle sezone prosečno je beležio 7,6 poena po utakmici, uz 3,4 skoka i 1,4 blokade.

A baš su blokade obeležile početak njegove košarkaške karijere. U NCAA ligi kao junior postavio je rekord po broju blokada u jednoj sezoni. Mozli ih je tada imao čak 156 na 32 odigrane utakmice, što je skoro pet u proseku.

Trinkijeri: Prodao sam kuću zbog Milosavljevića

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri osvrnuo se na prelazni rok i situacije sa brojnim igračima koji su bili na radaru crno-belih. Jedan od njih je bio i nekadašnji kapiten kluba iz Humske Dragan Milosavljević, a Italijan je duhovito ispričao kako do saradnje nije došlo.

- On je bio metar u golu. Prodao sam čak i kuću na moru da bih ga doveo, ali je onda lopta izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, ali trenutno su nedostupni - izjavio je Trinkijeri za Žurnal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading