Crnogorac podvojena ličnost: Drugi Nikola rekao da neće u Barselonu - Pešiću zasluge za transfer

Autor:

Sport

08.07.2019

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski košarkaš Nikola Mirotić otkrio je da je imao i ponude drugih evropskih klubova, ali da je Barselonina bila najozbiljnija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Mirotić

Rođeni Podgoričanin je sa katalonskim timom potpisao trogodišnji ugovor, sa opcijom da se saradnja nastavi do 2023.

- Počinje nova era. Na kraju sezone mi je ukazana prilika da se vratm. Posle dugo razmišljanja, video sam da sve može savršeno da funkcioniše i da je ovo zaista najbolja odluka - kazao je Mirotić, koji je poslednjih pet godina proveo u NBA.

- Ovde uvek postoji pritisak da se osvoje titule i to je jedan od razloga zašto sam prihvatio poziv. Razgovarao sam sa Pešićem pre dva dana, kada je zvanično objavljeno da dolazim u Barselonu. Pričali smo oko 15 minuta, bio je vrlo srećan. Obojica imamo iste ciljeve. Bilo je interesovanja i od strane drugih evropskih klubova. Ali bez ikakve sumnje, ova ponuda je bila najbolja. Želeo sam da se vratim i to sam uradio.

Prethodno je 28-godišnji košarkaš u Španiji nosio dres Real Madrida. Svojevremeno je izjavio i da nikada ne bi zaigrao za Barselonu.

- Tada sam bio drugi Nikola. Uvek sam davao sve za klub u kome sam igrao. Zaslužiću njihovo poštovanje, biću maksimalno posvećen. Navijači Reala nisu nešto što me sada brine. Biće to zanimljiv meč, a ja se nadam našoj pobedi. Moje odluke se tiču samo mog života. Srećam sam što sam u Barseloni, za mene je ovo korak napred. Imao sam nekoliko dobrih godina u NBA, ali sam želeo nešto drugačije za moju porodicu.

Mirotić je dobio dres sa brojem 33.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading