Španci otkrili detalje Mirotićevog ugovora, pripremite čašu vode i kocku šećera!

Autor:

Sport

07.07.2019

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Mirotić, španski košarkaš balkanskog porekla, obezbedio je unosan ugovor u Barseloni, a Španci su otkrili detalje milionskog ugovora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mirotić najplaćeniji igrač Evrope

Barselona je objavila da je sa Nikolom potpisala četvorogodišnji ugovor (3+1), a španski mediji otkrili su koliko će tačno Mirotić zarađivati.

Kako je preneo Mundo Deportivo, Mirotić je potpisao ugovor koji će Barsu koštati 26 miliona evra, a prema kojem će krilni centar zarađivati između 3,9 i 5,2 miliona evra neto po sezoni.

Razlog nepotpunih informacija su poreski zakoni u Španiji. Kako se navodi, Mirotić će prve sezone morati da u Poresku upravu uplati 24 odsto svoje zarade, dok će narednih sezona taj procenat "skočiti" na 44-48 odsto.

Ukoliko su spekulacije tačne, Mirotić je postao najplaćeniji igrač Evrope, posle ruskog beka Alekseja Šveda, koji u Himkiju prihoduje 3,6 miliona godišnje.

Podsetimo, Nikola je prethodne sezone, nastupajući za Nju Orleans Pelikanse i Milvoki Bakse, zaradio 12,5 miliona dolara.

Vredi napomenuti, piše Eurohups, da je, ukoliko Mirotić dobio maksimalnih 5,2 miliona evra ove sezone (prema poreskom pravu koje je navedeno), ekvivalent toj plati u NBA ugovor u vrednosti od 11,6 miliona dolara (zbog poreza u SAD) – ne preterano manje od cifre koju je inkasirao prošle sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading