Vestbruk razmatra trejd!

Autor:

Sport

07.07.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva zvezda Oklahoma Siti Tandera Rasel Vestbruk i njegov agent Tad Fučer započeli su pregovore sa generalnim menadžerom franšize Semom Prestijem oko budućnosti 30-godišnjeg košarkaša koji uključuju i mogući trejd.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vestbruk razmatra trejd

Vestbruk je kompletnu svoju karijeru u NBA ligi proveo u Tanderu, a ESPN prenosi da je izvesno da obe strane shvataju da je trejd najbolja opcija. Do takvog raspleta je došlo posle odluka franšize iz Oklahome da trejduje Pola Džordža u Los Anđeles Kliperse, koji su dobili veliko pojačanje i u Kavaju Lenardu. To je ujedno smanjilo šanse Tandera u borbi za plej-of, posebno jer su im Klipersi zauzvrat poslali pet budućih pikova iz prve runde, dve zamene pikova i Šeja Gildžes-Aleksandera.

Uz to, četvorogodišnji ugovor vredan 170 miliona dolara nije dobra opcija za Tander kao ekipu koja ne može da se bori za plej-of. Zbog toga bi Tander mogao da se odluči za kompletni restart i formiranje tima od nule, pošto je Vestbruk ujedno poslednji igrač koji je ostao iz originalne postave Sijetl Supersoniksa pre selidbe u Oklahoma Siti.

Vestbruk se u sličnoj situaciji našao 2016. godine, posle odlaska Kevina Durenta u Golden Stejt Voriorse, ali je posle razmatranja opcija odlučio da produži saradnju sa Tanderom. Franšiza je to iskoristila za dovođenje Džordža sledećeg leta, a Vestbruk je prošlog leta potpisao supermaksimalni ugovor i tako postao najplaćeniji košarkaš u istoriji NBA lige u tom trenutku. Okolnosti su se u međuvremenu promenili, posebno zbog Vestbrukovih godina, njegovog sadašnjeg ugovora i pozicije u kojoj se Tander našao. Ukoliko se ne postigne dogovor o trejdu, druga mogućnost je da Tander gradi tim oko Vestbruka i Stivena Adamsa, ali se čini da su šanse za to izuzetno male. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading