Murinjo dobio ponudu za posao, menja legendu italijanskog fudbala na klupi!

Autor:

Sport

05.07.2019

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diže li to Žoze Murinjo ruke od evropske karijere!? Ponuda od velikana, koje bi njemu legle, nema ovoga leta, pominjalo se samo da Njukasl razmišlja da ga pozove, ali Portugalac je to u startu odbio. I onda – iznenađenje!Murinjo je u pregovorima sa najbogatijim čovekom Kine, Hui Ka Janom, oko preuzimanja – Gvangdžou Evergrandea!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Najveći klub Kine, koji je dva puta osvajao Ligu šampiona, pliva u parama, može da dovede koga god hoće od fudbalera, a sada je rešio da pokuca i na vrata jednog od najvećih trenera sveta.

Istina je da zvuči sve pomalo neverovatno, iako vest dolazi iz Engleske. Tamo gde su Murinjo i Ka Jan uslikani na večeri. Dovoljno da se grudva zakotrlja i za kratko vreme napravi lavinu koja sada „vozi“ po celoj planeti.

Gvangdžou Evergrande za trenera sada ima Fabija Kanavara, ali njemu nije baš do kraja oprošteno što je prošle sezone izgubio titulu, koja je godinama bila u trofejnoj sali kluba. Gazda je procenio da je, ipak, potrebno neko veliko trenersko ime zarad dominacije i u Kini i u Aziji. A, od slobodnih trenutno nema većeg od Žozea.

Šta bi mogla Murinju da donese avantura na Dalekom istoku? Milione. Mnogo miliona. Sigurno bi bio najplaćeniji trener u Aziji, verovatno i na svetu. Dobio bi i novac kojim bi mogao da dovede igrače koje poželi. Istina, uz ograničenje na kvoti stranaca. Isprobao bi se na nekom novom polju, stekao novo iskustvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Pitanje je samo da li je to dovoljno za ambicizioznog Portugalca. Kineski fudbal, uz svo poštovanje uzleta i bogatstva koje se ulaže u njega, još je daleko od nekih ozbiljnih visina. Čak ni u Aziji nije dominantan, poslednju titulu Lige šampiona osvojio je 2015. godine i to baš Gvangdžou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading