LAVICE, JURIŠ u bitku za medalju i Tokio!

Autor:

Sport

04.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idemo, lavice! Košarkašice Srbije sastaće se večeras (20.30, RTS 1) sa Švedskom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u, verovatno, punoj Štark areni. Trijumf izabranicama Marine Maljković donosi prolaz u borbu za medalje, ali i sigurno zauzimanje jednog od šest mesta koja iz Beograda vode na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

RepublikaFoto: Starsport
Nevena: Igramo pred domaćom publikom, to je dodatna obaveza da dobijemo Švedsku

BEZ BAKSUZIRANJA

Kada je u nedelju trijumfom nad Belgijom proslavila 29. rođendan, reprezentativka Srbije Nevena Jovanović je zamislila rođendansku želju, a u razgovoru za Srpski telegraf je pred borbu za polufinale nagovestila da ona ima veze sa današnjim susretom.

- Daće bog da mi se želja ostvari. Ne mogu da vam otkrijem šta je to tačno jer, kako kažu sujeverni ljudi, želje moraju da se čuvaju da bi mogle da se ostvare. Zato ne želim da baksuziram, ali nagovestiću vam da jedna od želja podrazumeva da pobedimo Šveđanke. Nadam se da ćemo o ovome opet pričati na kraju turnira - rekla nam je kroz osmeh Jovanovićeva.

VELIKI ULOG

Bek "orlica" provodila je mnogo vremena na parketu u grupnoj fazi, ali je to nije potrošilo energiju koju će danas da uloži protiv Švedske. Nevena je svesna da će se žestoka bitka voditi na svim pozicijama, ali nema odstupanja.

- Mi igramo pred domaćom publikom i to je dodatna obaveza. Nadam se da će navijači doći u velikom broju i da ćemo imati još jaču podršku nego u Zrenjaninu. Ulog je veliki, četvrtfinale je prva eliminaciona utakmica. Ona donosi borbu za medalju na šampionatu i kartu za kvalifikacioni turnir sa kojeg možemo otići u Tokio da branimo bronzu iz Rija. Zato moramo da odigramo borbeno protiv Šveđanki, koje su jednako agresivne kao i mi. Iskusne su, imaju nekoliko uzdanica koje se ističu, ali i mi znamo ko smo. Kao i do sada, gledamo samo sebe i svoju igru, uverene da će nam to doneti uspeh - iskrena je Jovanović.

RepublikaFoto: Starsport

Evropsko prvenstvo - četvrtfinale

četvrtak

Mađarska - V. Britanija 12.30

Španija - Rusija 15.00

Francuska - Belgija 18.00

Srbija - Švedska  20.30

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading