MOJA BEBA NAS VODI DO ZLATA!

Autor:

Sport

02.07.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija grabi prema novom zlatu! Najbolje košarkašice naše zemlje superiorno su se prošetale "grupom smrti" u Zrenjaninu i sa sve tri pobede nad Beloruskinjama, Ruskinjama i Belgijankama prošle direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva, koje je na programu u četvrtak u Štark areni.

RepublikaFoto: FIBA
Jelena Bruks i sin Mateo

Jedna od junakinja prve faze je kapitenka Jelena Bruks (30), a njene maestralne partije dolaze još više do izražaja jer je na pripreme došla sa bebom, mesec i po dana nakon što se porodila 15. marta. Promena pelena i hranjenje dolaze u hodu sa treninzima i utakmicama. Potvrdila je to Jelena i košem sa pola terena u poslednjoj utakmici protiv Belgije!

Kako ste došli na ideju da bebu povedete na pripreme i EP?

- Morala sam i sad da igram za Srbiju, želela sam to, a kao majka nisam mogla da se odvojim od tek rođene bebe. Zato je Mateo išao sa mnom na pripreme, a sada su on i suprug Dejvid sa mnom u sobi. Posle pobede nad Belgijom sin je slučajno završio i na konferenciji za medije. Htela sam da ga ostavim kod nekog od rodbine, ali u tom trenutku nije bilo nikog tu i povela sam ga. Super se proveo, lepo se smejao dok nas je selektorka Marina Maljković kritikovala kako nismo ispunili ništa od dogovorenog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GAME DAY!!! VS Belarus ⏰ 20:30h ?Crystal Hall Zrenjanin ? RTS1 #teamserbia??

A post shared by Jelena Brooks (@jelenabrooks) on Jun 27, 2019 at 2:37am PDT

Kako su saigračice prihvatile Matea?

- Otimaju se koja će da ga nosi. Ne bunim se, sad imam još 11 pari ruku više. Mateo je najviše kod moje kume Saše Čađo, ali voli i kod ostalih devojaka, one su sad njegove tetke. Stalno mu pričaju, a on ih pomno sluša, od prvog dana je navikao na puno ljudi oko sebe. Mateo nam svima daje energiju sa kojom mislimo da možemo do najvećih dometa.

Kako suprug Dejvid podnosi što je okružen sa toliko žena?

- Verujem da mu nije lako, ali šta da mu radim. Jedno drugom smo najveća podrška. Odavno smo se dogovorili da će naši životi ovako funkcionisati sve dok sam aktivna igračica.

Pomenuli ste domete na EP, može li Srbija do zlata?

- Zašto da ne, mi uvek ciljamo najveće domete. Primarni cilj je da budemo među šest najboljih u Evropi kako bismo se plasirale na Olimpijske igre u Tokiju da branimo bronzu iz Rija. Međutim, uz ovakvu energiju i publiku u Areni za nas nema granice. Ostavićemo srce na terenu u nameri da navijačima više ne priređujemo scene za infarkt u poslednjim napadima. Lep je Sonjin koš protiv Belorusije, lepa je moja trojka sa centra terena protiv Belgije, ali možemo i bez toga.

Sinoć ste dobile rivala u četvrtfinalu, koga ste priželjkivale?

- Zaista nam nije važno protiv koga igramo. Tako je bilo u grupi, tako će biti u četvrtfinalu, a daj bože i u polufinalu i finalu. Za svaki meč se pripremamo pojedinačno. Mi možemo svakog da dobijemo jer se fokusiramo samo na svoju igru. Kad smo mi prave, dobro je, a kad je loše, to nije zbog toga što je protivnik bolji, već zato što mi podbacimo - zaključila je Bruks.

RepublikaFoto: Starsport

Srbija mi je sve, tako sam vaspitana

Da li će Nikola Jokić ovog leta igrati za Srbiju, spekulisalo se mesecima. Luka Milivojević i Matija Nastasić uslovljavali su igranje za "orlove" odlaskom selektora Mladena Krstajića, a "orlići" su nezainteresovano šetali po terenu na Evropskom prvenstvu. Za Jelenu Bruks je ovakva situacija misaona imenica.

- Čim sam ostala trudna, znala sam da ću igrati na Evropskom prvenstvu u našoj zemlji. Meni su reprezentacija i dres Srbije sve, tako sam vaspitana. Drugačije ponašanje ne razumem. Održavala sam formu i u trudnoći, a mesec i po dana posle porođaja sam se stavila na raspolaganje mojoj zemlji - jasna je Bruksova.

Evropsko prvenstvo- četvrtfinale

četvrtak

Srbija - Švedska/Letonija

Španija - Italija/Rusija

Francuska - Belgija/Slovenija

Mađarska - V. Britanija/C. Gora

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading