ULOGA FAVORITA JE NEBITNA KADA IGRAJU OVE DEVOJKE: Srčane Srpkinje napravile podvig i nokautirale Belgijanke za četvrtfinale EP!

Autor:

Sport

30.06.2019

18:22 >> 19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije su napravile podvig i kao prve u grupi se plasirale u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto su bile bolje od Belgijanki rezultatom 70:66.

RepublikaFoto: Starsport
Srbija vs. Belgija

Kakva utakmica, kakva drama... Nisu dobro naše košarkašice ušle u meč, falilo je agresivnosti u igri, odbrana je dobro funkcionisala, ali u igri nije bilo ideje ni tečnosti u napadu.

Donekle su uspele da pariraju jakoj centarskoj poziciji Belgijanki, dobro su zatvarale visoke igračice, ali napad nikako nije išao, međutim ni Belgijanke nisu briljirale, nije ih služio šut.

Belgijanke su u drugoj četvrtini zaigrale bolje, naše devojke su se i dalje tražile u napadu, pa su konstantno bile u zaostatku. Neke nesmotrene reakcije izabranica Marine Maljković i dobra igra Belgijanki su rezultirale sa velikih plus 9 na poluvremenu.

Međutim, stvari su se potpuno promenile posle velikog odmora. Marina Maljković je uspela da razdrma svoje izabranice i Srpkinje su izgledale mnogo bolje u nastavku.  Bilo je jasno da možemo da pariramo protivnicama, ali moralo je bolje u napadu, ali sve je krenulo od obrane koja je sjajno bila postavljena u trećoj četvrtini. Razigrala se Ana Dabović i povukla saigračice...

RepublikaFoto: Starsport

Ono što se dešavalo u poslednjoj četvrtini može samo da režira ženska košarka, jer se ovakvi mečevi ne dobijaju na snagu, već na srčanost i timski duh.

Tokom čitavog meča sudijski kriterijum je bio diskutabilan, što je blaga reč. Srbija se stigla do samo dva poena zaostatka kada je sudija svirao nepostojeću nesportsku što je vratilo Belgijankama vođstvo, ali od tog trenutka su naše devojke zaigrale kao transu. Krađe lopti, slobodna bacanja, a onda na scenu stupa Ana Dabović koja je odigrala borebeno i pribrano kada je našim devojkama ponovo donela vođstvo sa linije slobodnih bacanja. 

Odlučujuće poene za trijumf postigla je Nevena Jovanović, sebi za 29. rođendan! Nakon toga je pametno sačekala i uštedela vreme!

Na kraju je trojku postigla i Jelena Bruks sa pola terene i tako pečatirala trijumf!

Srbija će u četvrtfinalu, 4. jula, igrati protiv boljeg iz duela između Švedske i Letonije.

Najefikasnija kod pobednica bila je Jelena Bruks sa 16 poena, a pratile su je Ana Dabović i Sonja Petrović sa po 13. Nevena Jovanović bila je takođe dvocifrena, sa 11 poena.

Na drugoj strani Ema Meseman je postigla 21, Kim Mestah 15, a Antonia Delere 12 poena.

Tok meča:

Srbija - Belgija 67:66

 

IV ČETVRTINA

10. minut - Milić pogađa slobodno bacanje! Belgijanke sigurne sa slobodnih bacanja. Kakva drama! Uspele su naše devojke da spreče napad Belgijanki, Ana Dabović je uspela da iznudi faul i vratila Srbiju u vođstvo. Jelena Bruuuuuuks! Za tri poena kao šlag na tortu! Bravo devojke!

9. minut - Meseman za 2, Ana Dabović za 2 pod faulom!

7. minut - Neverovatno! Belgijanke 3+1 pogađaju! Ali, Sonja Petrović vraća 2+1! Idemo devojke!

6. minut - Sonja Petroviiiiiić! Čekali smo i dočekali!

5. minut - Sigurne Belgijanke sa linije slobodnih bacanja! Sjajan potez Jelene Bruks, nastavlja se drama!

4. minut - Velika greška sudija, skandal! Nesportska za Srbiju!

3. minut - Jelena Bruks postiže zlata vredne poene!

2. minut - Brzo vraćaju Belgijanke, ali onda Nevena Jovanović pogađa za 3!

1. minut - Ana Dabović dovodi Srbiju na samo 2 poena zaostatka!

KRAJ III ČETVRTINE

10. minut - Kakva borba na parketu, probudile su se naše devojke. Stanković sigurna pod košem.

9. minut - Poeni iz kontre za Blegijanke!

7. minut - Olako naše devojke propuštaju šanse, što svakkao ne bi smelo protiv ovakvih pozicija. Stanković precizna sa linije slobodnih bacanja.

5. minut - Uvukla se nervoza kod Belgijanki, koje gube loptu i donose priliku Srbiji – koju ne koristi

3. minut - Pentiraju Belgijanke, ali hvata ih panika, sjajna odbrana naših devojaka! Čeka se Sonja Petrović!

2. minut - Razigrala se Ana Dabović, idemo devojke!

1. minut - Sjajan početak drugog poluvremena! serija od 6 poena!

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

RepublikaFoto: Starsport

10. minut - Neće pa neće u napadu! Delare uvećava prednost Belgijanki. Sudije su pogledale snima, ništa od slobodnih bacanja za naše devojke...

8. minut - Nikolina Milić  sjajno igra na ovom turniru, trebalo bi više igrati na dibitantkinju naše reprezentacije!

7. minut - Srbija se i dalje traži u napadu, Belgijanke bolje, sjajno kombinuju! Neopreznost i Belgijanke povećavaju prednost!

5. minut - Maja Škorić se doro snašla! Žestoka rampa nad Majom Miljković! Trojka za Belgijanke, ali vraća Jovanović.

4. minut - Belgijanke imaju bolji protok lopte, dug pas i poeni za Voters, reaguje Marina Maljković.

3. minut - Kakva bravura Sonje Petrović! Koš u poslednjoj sekundi!

1. minut - Belgijanke prave mini seriju 4:0. Ponovo lična u napadu za Dabovićevu.

KRAJ I ČETVRTINE

10. minut - Jovanović pogađa uz zvuk sirene, ali poeni se ne priznaju.

9. minut - Sjajna odbrana naših košarkašica. Međutim, Škorić dobija ličnu u napadu, Belgijanke poentiraju. Međutim, sigurne naše devojke sa slobodnih bacanja.

6. minut - Rasplamsala se borba u Zrenjaninu! Belgijnke sigurne sa linije slobodnih bacanja. Fenomenalna saradnja Dabobović i Milić! A onda sjajna odbrana i kontra za vođstvo Srbije!

5. minut - Jovanović pogađa sa distance, ali Belgijanke nastavljaju da jurišaju. Srbija je poboljšala odbranu, a poene sa linije penala obezbedila je Jelena Bruks, da bi zatim postigla i prvu trojku na meču.

3. minut - Kineza pogađa, Nevena Jovanović vraća!

2. minut - Crvendakić postiže prve poene za Srbiju.

1. minut - Belgijanke sigurne sa lije slobodnih bacanja, a onda bolje skaču pod svojim košem.

Srpkinje u meč sa Belgijankama, koji se igra u Zrenjaninu, ulaze sa dve pobede – 55:53 protiv Belorusije i 77:63 protiv Rusije.

Belgijanke su doživele neočekivan poraz od Beloruskinja u prošlom kolu (69:61), ali su u prvom savladale Ruskinje 67:54.

Pobednice ovog duela plasiraće se direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva u beogradskoj "Štark areni".

Ukoliko Srbija izgubi neće završiti takmičenje već će se naći u osmini finala, dok će Belgijanke porazom ući u "trougao" sa preostalim članicama Grupe D u kojem će koš razlika doneti odluku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading