NBA pojačanje u Fenerbahčeu!

Autor:

Sport

24.06.2019

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Furkan Korkmaz bi mogao da bude prvo pojačanje Fenerbahčea za narednu sezonu, a ovaj košarkaš verovatno više neće biti pod ugovorom sa Filadelfija Seventisiksersima.

RepublikaFoto: Starsport
Željko Obradović

Talentovani Furkan Korkmaz je u NBA ligi već dve sezone. Njega je Filadelfija birala kao 26. pika 2016. godine, a u prethodne dve sezone za Sikserse je odigrao ukupno 62 meča uz prosek od skoro pet poena po meču. Filadelfija ima opciju da produži saradnju sa Furkanom uz platu od oko dva miliona dolara, ali po svemu sudeći ova franšiza to neće uraditi. 

Fenerbahče je navodno već veoma blizu da potpiše Korkmaza koji će biti veoma značajan za turskog viceprvaka posebno zbog turske lige u kojoj smeju da igraju samo petorica stranaca. Korkmazov angažman je svakako važan zbog njegovog državljanstva, a sigurno je i da je ovaj krilni košarkaš mnogo napredovao u NBA ligi pa se očekuje da ima značajniji uticaj u Turskoj u odnosu na period kada je igrao za Anadolu Efes. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Furkan Korkmaz

Tim Željka Obradovića je izgubio titulu od Efesa, a osim dovođenja Korkmaza glavni zadatak ovog leta će Feneru biti da zadrži Kostasa Slukasa za koga je zaniteresovano još nekoliko evropskih klubova.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading