Organizovana humanitarna večera Marka Kešelja i Miroslava Raduljice u saradnji sa organizacijom "Srbi za Srbe"

Autor:

Sport

22.06.2019

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Raduljica i Marko Kešelj su večeras orgainizovali humanitarnu večeru u saradnji sa organizacijom "Srbi za Srbe". Sav prihod namenjen je izgradnji novog doma porodici Savić sa Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Domaćin... Marko Kešelj

Porodica Savić je iz mesta Koretišta kod Gniljana i broji osmoro članova, od čega je šestoro male dece. Donacija će im pomoći da dobiju skroz novu i opremljenu kuću, kao i poljoprivredne mašine za rad.

Organizacija "Srbi za Srbe" je do sada sakupila 3.500.000 evra za naše sunarodnike. Zavljajući brojnim donatorima vise 1000 dece danas živi u normalnim uslovima. "Srbi za Srbe" ima 20.000 donatora u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Domaćin ove večere bio je Marko Kešelj dok Raduljica zbog profesionalnih obaveza nije mogao da duđe. Večeri su prisustvovale brojne poznate ličnost. Među prvima su stigli kolege košarkaši Stefan Marković, Nemanja Bjelica, Nikola Vučević i Milan Mačvan, a nešto kasnije i ministar odbrane Aleksandar Vulin u pratnji supruge.

Okupljenima se prvo obratio Otac Ilarijon vladika manastira na Kosovu.

- Osećam se kao svoj među svojima, puno toga smo zajedno uradili. Uvek se zadivim kad vidim. Kako se organizacija "Srbi za Srbe" širi i raste. Nemerljiv je doprinos organizacije na Kosovu, kada se kaže Srbin misli se na žrtvu koja nije zasnovana na kalkulaciji i proceni. Kosovo je grdno sudilište kako je govorio Njegoš, nije slučajno da su tamo najznačajnije naše svetinje. Već godinama zajednički pokušavamo da pomogneno našem narodu da opstane i ostane na KiM. Preko SPC možemo računati da će narod opstati tu. Savići su iz Koretišta, nedaleko od manastira Draganac gde živim. Tu je i nacionalana kuhinja, koja našem narodu daje mogućnost da živi. Narod iz Kosovskog pomoravlja naučen je da trpi, Srbi su tu ostali nisu povratnici. Trude se da žive normalno i dostojanstveno. Hvala na tome što nam pomažete da sačuvamo zavet i da istrajemo, u veri. Neka je srećno i blagosloveno ovo veče, nadam se da ćemo se sretati i sutra ovde u Beogradu i dogodine u Prizrenu - rekao je otac Ilarijon.

Reč je zatim preuzeo i organizator večere, Marko Kešelj.

- Poštovani gosti, dragi prijatelji dobro došli. Uz donacije koje su prikupljene omogućavamo deci da humanije odrastaju. Svi smo svesni da kod nas postoje mnoge porodice kojima je pomoć potrebna. Raduljica i ja smo se odlučili da pomognemo naše sunarodnike na KiM. Dečiji osmeh nema cenu, balkja koje je zapaljena ne sme da se ugasi. Zavhvaljući organizaciji "Srbi za Srbe", zasijaće i u domu porodice Savić. Ovo je velika pobeda, dogodine u Prizrenu.  Sloboda Srbima za večnost naše Otadžbine - rekao je Marko Kešelj.

Za kraj reč je imao i predsednik organizacije "Srbi za Srbe" Igor Rasula.

- Hvala na dolasku i donacijama za porodicu Savić, uz božju pomoć sagradićemo im novi dom. Naše okupllanje je razlog što smo se okupili, zadužbina koja je pokrenuta da svako i u skladu svojih mogućnosti izgradi i ugradi bar jedan deo. Hvala svima, našim domaćinima i prijateljima sa KiM. Nadam se da ćemo da nastavimo da činimo dobra dela i stvaramo nove zadužbine.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading