Zajon prvi pik, Bitadze drugi Evropljanin na draftu, oborio rekord Mege!

Autor:

Sport

21.06.2019

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nju Orleans Pelikansi izabrali su Zajona Vilijamsona za prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu. Doskorašnji košarkaš Mega Bemaksa, Goga Bitadze je odabran od strane Indijana Pejsersa kao 18. po redu.

RepublikaFoto: Starsport
Bitadze 18. pik na draftu!

Vilijamson je tokom prošle sezone blistao u dresu Djuka, zbog čega su ga mnogi odavno videli kao prvog pika. Bila je to njegova debitantska sezona u NCAA, a završio ju je sa prosekom od 22,6 poena i 8,9 skokova po utakmici.

18-godišnji košarkaš je visok 201 centimetar i ima 129 kilograma, a igra na poziciji krila. Za nešto više od dve nedelje će, inače, proslaviti 19. rođendan. 

Prvi Evropljanin koji je izabran na draftu je Seku Dumbuja, kojeg smo upoznali u Evrokupu u dresu Limoža, a on je završio u Detroit Pistonsima, sledeći je bio Goga Bitadze, gruzijski košarkaš je od 2016. godine igrač Mege, bio je na pozajmicama u Smederevu i Budućnosti, a ponikao je u Viti iz Tbilisija. Odmah potom su se Sparsi odlučili za Šamanića, koji je prošao mlađe kategorije Zagreba, potom je prešao u Barselonu, a u NBA ligu ide iz Olimpije.

 

 

Gruzin je čak deseti košarkaš koji je draftovan u NBA ligu iz Mege od 2014. godine.

Osim toga, Bitadze je najbolje plasirani pik u istoriji kluba, nadmašio je Francuza Timotea Luvavu-Kabaroa koji je bio 24. izbor 2016.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading