Treći Srbin u Kingsima: Divac birao Marinkovića, Smailagić u Voriorsima!

Autor:

Sport

21.06.2019

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac odlučio je da kao 60, poslednjeg pika na NBA draftu izabere košarkaša Partizana Vanju Marinkovića. Pored njega još jedan Srbin je odabran na NBA draftu, sa 39. pozicije Alen Smailagić završio je u Golden Stejtu putem trejda sa Pelikansima,

RepublikaFoto: Starsport
Marinković u Kingsima

Naš legendarni košarkaša tako je "doveo" i trećeg srpskog igrača, pošto u Sakramentu već igraju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Marinković nije otišao sa velikim ambicijama u Sjedinjene Američke Države, međutim Divac zna o kakvom se igraču radi i nisu mu bili potrebni treninzi kako bi video Vanjin stil igre.

Bek Partizana idealno se uklapa u sistem NBA, pošto ima dobar šut za tri poena, kao i mogućnost da brani više pozicija. Marinković u Evropi do sada nije ispunio sav potencijal i videćemo da li će ostatiti ovde ili će odmah da se zaputi u NBA.

Marinković ima 22 godine, celu karijeru proveo je u Partizanu, a prošle sezone je u ABA ligi prosečno beležio 12,2 poena, 2,4 skoka i 1,8 asistencija.

Smailagić široj javnosti u Srbiji nije toliko poznat, ali prošle sezone nastupao je za Santa Kruz Voriorse u Dži ligi – ponikao je u KK Beko iz Koteža, igra na poziciji krilnog centra i u avgustu će napuniti 19 godina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading