Arena gura Partizan ka vajld-karti za Evroligu!

Autor:

Sport

20.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za tačno dve nedelje biće godinu dana otkako je proslavljeni košarkaš Goran Grbović (58) došao na čelo Štark arene Beograd. Generalni direktor moderne hale koja prima gotovo 20.000 navijača otkrio je u intervjuu za Srpski telegraf sa čim se sve susreo otkako je u novom poslu, koji za njega predstavlja izazov.

RepublikaFoto: Starsport
Goran Grbović

Došli ste na čelo Štark arene 4. jula 2018. godine. Kako ste zadovoljni novostečenim menadžerskim iskustvom u rukovođenju Arenom?

- Novitet u menadžerskim poslovima jedino mi je bio deo koji se odnosio na industriju zabave, za koju sam znao da se jednim delom naslanja na šou-biznis, a koji je postao jedna od najjačih svetskih industrija. Organizacija koncerata, zabavnog programa, kongresa, sajmova i drugih događaja za koje se Arena u proteklim godinama profilisala kao savršeno mesto. Unapređenje svih segmenata Arene bio mi je i ostao glavni cilj, na kojem ću sa svojim timom i u narednim godinama istrajavati.

Od ove godine vaš voljeni Partizan igraće mečeve u Areni, dok će Crvena zvezda bitke u Evroligi vojevati takođe na istom parketu. Sigurno imponuje kada ste na čelu dvorane koja će biti dom večitih?

- Imao sam sreće sa Partizanom i Zvezdom. Košarka je moj teren. Evroliga podiže standarde, biće tu dosta kontrole i drakonskih kazni. Uslovi su idealni za oba naša najveća kluba. Imao sam lak dogovor sa obe uprave. Partizan će sigurno igrati u Evrokupu, mada je zbog Arene favorit da dobije vajld-kard za Evroligu. I odmah da napomenem, nema šanse da se desi da neko izbaci večite iz Arene, kao što je to ranije bio slučaj. Imamo spremna dva parketa, pa možemo da spremimo logo oba kluba i njihove sponzore ako se desi da igraju mečeve u istoj nedelji. Mogu da kažem da imamo najbolji organizacioni tim u Evropi. Od 14. oktobra do 3. novembra imamo unapred plaćeni "Dizni na ledu", jednu od najatraktivnijih predstava na svetu za decu. Oni imaju izuzetnu produkciju. Čitav led i scenu nameste za šest ili sedam sati.

Može li Arena da pogura crno-bele ka Evroligi u smislu dobijanja vajld-karda?

- Partizan je potpisao petogodišnji ugovor sa Arenom i napravio odličan strateški potez jer mu to olakšava dobijanje vajld-karda. Mi imamo najbolju publiku u Evropi i čelnici Evrolige to znaju. Prosek od preko 15.000 ljudi na meču je nešto čime su impresionirani, a naša dva kluba to garantuju. Bićemo najbolja košarkaška Arena u Evropi.

Šta nas u sportskom segmentu očekuje u dvorani?

- Pripremamo EP u košarci za žene 2019. godine. Nakon toga, ispred Arene biće održan FIBA 3x3 čelendžer, prvi turnir ovog renomea u našem gradu. Učestvovaće 16 najbolje rangiranih svetskih ekipa koje će se boriti za fond od 40.000 dolara - završio je priču generalni direktor Štark arene Beograd Goran Grbović.

Foto: Starsport

Arena je simbol Beograda, stižu Ramacoti i Adams!

 U kojem segmentu je planirano unapređenje poslovanja Arene?

- Arena je simbol Beograda i moramo konstantno raditi na jačanju njenog imidža. Pozicioniranje na svetskom nivou možemo zadržati isključivo sa dobrom i kvalitetnom ponudom. Posle dužeg perioda postali smo vidljivi za strane produkcije koje žele da organizuju programe svetskog renomea sa najpopularnijim svetskim zvezdama. U jesenjoj sezoni imaćemo pet inostranih programa. Na prvom mestu to su koncerti: Eros Ramacoti, Lara Fabijan, Brajan Adams, Dip parpl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading