Legendarni Španac opleo po Evroligi!

Autor:

Sport

13.06.2019

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Košarkaškog saveza Španije i bivši košarkaš Horhe Garbahosa istakao je da Evroliga ne želi da sarađuje i pregovara o eventualnom pomeranju termina Fajnal-fora naredne sezone.

RepublikaFoto: Tanjug
Đordi Bertomeu

Kalendar takmičenja Evrolige i raspored odigravanja mečeva nacionalnih timova uočio Olimpijskih igara 2020. godine su u sukobu, a bivši reprezentativac Španije rekao je da rešenje postoji samo ukoliko dve strane žele da razgovaraju.

- Svako mora malo da popusti, zarad opšteg dobra. FIBA je svoj korak već napravila odlažući početak kvlaifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine za nekoliko dana, ali pregovaranje sa nekim ko to ne želi je zaista nemoguće - rekao je Garbahosa.

Kvalifikacije za Igre počinju 24. juna i traju 28. juna, a Garbahosa je govorio i o Fajnal-foru Evrolige koji se od naredne sezone igra nedelju dana kasnije od uobičajenog termina.

Sledeće sezone je završni turnir elitnog takmičenja planiran od 21. do 24. maja, a to je period koji se poklapa sa završnicama nacionalnih takmičenja širom Evrope.

- Postoji prostor u kalendaru, koji bi mogao da se iskoristi. Ako lepo sednete, sa papirom i olovkom u ruci, napravite proračune, rešenja sama dolaze. Nimalo mi se ne dopada to što je Evroliga pomerila termine igranja Fajnal-fora, usred igranja završnice domaćeg prvenstva - zaključio je Garbahosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading