(VIDEO) DRAMA U KLUŽU: Hrvati prokockali +15, a onda u finišu slomili Crnogorce

Autor:

Sport

04.09.2017

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobedila je selekciju Crne Gore 76:72 u derbi meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu u rumunskom Klužu.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket/2017
Bogdanović je predvodio Hrvatsku do nove pobede

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bojan Bogdanović sa 23 poena, dok je Dario Šarić ubacio 14. U poraženoj ekipi istakao se Tajriz Rajs sa 22 poena, dok je Bojan Dubljević dodao 17.

Hrvatska ima sve tri pobede, a Crna Gora jedan trijumf i dva poraza.


Košarkaši Hrvatske su tokom celog meča imali prednost, a u jednom trenutku imali su čak i 15 poena viška. Crnogorci su u drugom poluvremenu zaigrali angažovanije, a neizvesnost je Rajs koji je sa osam vezanih poena u finišu utakmice primakao Crnu Goru na samo poen zaostatka. Međutim, ekipa Aleksandra Petrovića je uspela da sačuva prednost i da u neizvesnoj završnici stigne do pobede.


Košarkaška reprezentacija Španije pobedila je RumunijU sa 91:50. Španiji je ovo treća pobeda na šampionatu Evrope, dok je Rumunija upisala treći poraz.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Huan Ernangomes sa 18 poena, dok su po 11 poena su ubacili Mark Gasol i Pier Oriola. U poraženom timu najbolji je bio Vlad Moldoveanu sa 15 poena.

Mađarska je u 3. kolu grupe C pobedila Češku 85:73.

U 4. kolu igraće: Hrvatska - Španija, Češka - Crna Gora i  Rumunija - Mađarska.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading