Partizan dobio novog rivala za vajld-kard: Hrvati hoće u Evroligu, spremili pakleni plan!

Autor:

Sport

10.06.2019

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opšti haos je nastao u Evropi za "vajld kard" Evrolige za narednu sezonu nakon što je Alba na terenu uspela da obezbedi plasman u najjače klupsko takmičenje.Košarkaši Partizana vrlo lako bi mogli da ostanu bez šanse za pozivnicu Evrolige. Crno-beli su dobili novog rivala u borbi za specijalnu pozivnicu elitnog takmičenja koji iza sebe ima "jaka leđa".

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Prema informacijama iz Hrvatske novoformirani klub Olimpija Cedevita prijavila se za "vajld kard" i spremila ogromnu svotu novca.

Ekipa Partizana tako bi ostala kratkih rukava, iako su se silno nadali da bi naredne sezone mogli da igraju Evroligu. Prvo je stigla informacija iz Litvanije da je Lijetuvas Ritas prvi favorit za pozivnicu, iako do sada nisu bili u konkurenciji.

A sada stižu vesti dolaze iz Hrvatske. Novoformirani klub Cedevita Olimpija ima nameru da igra Evroligu.

Kako piše Germanijak, klub ima podršku Atlantik grupe, koja želi da preko njega još jače reklamira svoje brendove na evropskom tržištu, pa je spremna da sa sponzorstvom od 8.000.000 evra ispuni finansijski zahtev ULEB-a. Ipak, priznaju i u Ljubljani, odnosno Zagrebu, da je realnije da u toj nameri uspeju za godinu dana, za sezonu 2020/21, mada će pokušati da je dograbe i sada.

Partizan se i dalje nada, a videćemo kakvo će rešenje Evroliga izabrati na kraju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading