SVE ŠTO NISTE ZNALI: Kako i zašto su Denver Nagetsi odlučili da dovedu Nikolu Jokića!

Autor:

Sport

27.05.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim Koneli, predsednik košarkaških operacija Denver Nagetsa, otkrio je kako su on i njegovo pomoćno osoblje 2014. draftovali Nikolu Jokića u drugoj rundi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Srpski košarkaš izabran je sa 41. mesta i pet godina kasnije predvodio je Nagetse do polufinala Zapadne konferencije, gde su zaustavljeni od Portlanda.

Mnogo je klubova preskočilo Jokića, ali to nije uradio Denver, koji sada ima zvanično najboljeg centra u NBA ligi.

- Imali smo na listi 27 košarkaša koji nam se sviđaju, a birali smo s 41. mesta. Kada je reč o Nikoli, on dolazi iz košarkaške porodice, njegov brat je igrao u SAD, devojka mu je ovde, ona je sjajna osoba. Mnogo evropskih košarkaša ne želi da igra u Americi - rekao je Koneli za "Sports radio 104.3 The Fan" i dodao:

- Tražili smo košarkaša kojeg su druge ekipe preskočile, nekog poput Marka Gasola, koji je takođe bio biran u drugoj rundi, a sada je sjajan košarkaš.

Koneli ističe da je u tom trenutku draftovanje Nikole Jokića bilo malo i "pretpostavka, nagađanje".

- Sve te stvari su bile u igri. Jokić je sjajan dodavač, ima osećaj za igru, nije baš imao sjajno telo, kasno je izrastao... Ali u tom trenutku to je samo pretpostavka. Mnogo je tu stvari bilo, znali smo dobro njegovog agenta, isti je kao i od Žofrija Lovernja, s kojim smo imali dobru saradnju - kaže Koneli.

 

 

Prvi čovek Denver Nagetsa pre nekoliko dana odbio je ponudu Vašington Vizardsa i ostaće na poziciji koju imao u franšizi iz Kolorada.

- Najbolji deo kod Jokića je ovaj, godinu dana nakon što smo ga draftovali, proveli smo veliki broj sati gledajući ga u Srbiji. Upoznali smo se sa njegovom porodicom i tako smo stvarali međusobno poverenje.

Menadžer srpskog košarkaša Miško Ražnatović otkrio je pre nekoliko godina da su za Jokića bili zainteresovani brojni evropski klubovi, među kojima je Barselona bila najbliža potpisu.

- Evropsko tržište veoma je unikatno. Naredni korak za Jokića bio je veliki ugovor u Turskoj, Španiji ili Rusiji, a to nismo želeli. Mislili smo da mu je igra posebna i da bi se možda malo 'izgubio' u tradicionalnoj evropskoj košarci - kaže Koneli i dodaje:

- Gledali smo ga kako igra za Mega Leks, to je bila sezona 2014/2015, i utisak je bio 'vau, ovaj dečko je veoma, veoma poseban... Asistencije bez gledanja, dodavanja od pod, trojke, igra u pik-en-rolu... na početku smo mislili da može da bude dobar NBA košarkaš, ali smo tada uvideli da bi mogao da bude mnogo bolji od toga. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading