Zahtev Abaligaša: Zvezda i Budućnost da igraju mečeve van Srbije i Crne Gore!

Autor:

Sport

23.05.2019

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strasti oko nemilih dešavanja na finalnim mečevima ABA lige još uvek se ne smiruju, a novu epizodu bi mogla da donese reakcija košarkaškog kluba Cedevite, Zagrepčani su postavili određene zahteve vrhu regionalne ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda vs. Budućnost

Prema saznanjima "Večernjih novosti" Zagrepčani će pisani dokument pokušati da stave na dnevni red sednice Skupštine ABA lige zakazane za 24. maj.

U "deklaraciji" se pozivaju svi klubovi da se "ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje".

Takođe, tu je i predlog dopune pravila u kojima će se telima asocijacije omogućiti da brže deluju i spreče ponavljanje sličnih događaja. Ono što će dovesti do najveće polemike jeste traženje da se "utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu", kao i zahtev da se "u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike", stoji u pisanju Novosti.

Kako se navodi želja je da se svi klubovi pismeno slože sa tim, ostaje da se vidi kakva će biti reakcija ostalih članova Skupštine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading