Zvezda savladala FMP 24. put UZASTOPNO i zadržala maksimalan učinak u Superligi!

Autor:

Sport

22.05.2019

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP rezultatom 77:62 i tako zadržali maksimalan učinak u Superligi Srbije nakon osam odigranih kola.

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Đorđević u duelu sa igračima Crvene zvezde

Izabranici Milana Tomića nisu dobro otvorili meč, te su dozvolili domaćinu da kontroliše tempe igre u prvoj deonici. Praktično svih 10 minuta ekipa iz Železnika bila je u blagoj prednosti, a prvo vođstvo crveno-beli stekli su tek u poslednjem minutu prve četvrtine kada su poveli 16:14. 

Crvena zvezda je svaki put pobedila FMP u poslednje 24 utakmice.

Ekspresan odgovor usledio je od strane FMP-a, koji je napravio seriju 7:0, ali su ubrzo nastali i prvi problemi. Aktuelni šampion ABA lige zaigrao je nešto agresivnije, pa je na poluvreme otišao sa minimalnom prednošću - 35:34. 


Obično se na prethodnim međusobnim duelima ovih ekipa već posle dve ili tri četvrtine znalo da će Zvezda odneti trijumf, ali ovoga puta nije bilo tako. FMP je odolevao ekipi Milana Tomića punih 30 minuta. 

Početkom poslednje četvrtine crveno-beli su napravili seriju 10:0 koja je i definitivno slomila otpor neugodnog protivnika. Do kraja susreta prednost je samo rasla, te je u poslednjim sekundama utakmice dostigla maksimalnih +15. 

Foto: Starsport
Stefan Pot

Ponovo se Crvena zvezda mučila sa linije slobodnih bacanja, pošto su igrači aktuelnog prvaka Srbije pogodili samo 12 bacanja iz 23 pokušaja (52%). Sa druge strane najveći problem za FMP bio je šut za tri poena, pošto su izabranici Vlade Jovanovića pogodili samo dve trojke iz 13 pokušaja. 

Kod Zvezde najefikasniji bio je Ognjen Dobrić sa 19 poena. Pratili su ga Kej Si Rivers i Majkl Odžo sa po 10 poena, dok je 9 ubacio kapiten Branko Lazić.

Sa druge strane, kod domaće ekipe istakao se Stefan Đorđević sa 16 poena i 6 skokova, dok su Stefan Pot i Marko Jeremić ubacili po 12 poena. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading