Bogdan: Nema razloga da Jokić ne zaigra za Srbiju na SP!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

22.05.2019

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović veruje da će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Kini.

RepublikaFoto: Kss.rs
Bogdan Bogdanović

Bogdanović se u intervjuu za Sport Klub dotakao pitanja koje potresa našu javnost u vezi sa planovima reprezentacije za Mundobasket 2019.

Jokić nije igrao za Srbiju od Olimpijskih igara 2016, a još uvek se nije izjasnio da li će se ovog puta staviti na raspolaganje selektoru Đorđeviću.

- Ne znam da li će igrati, mislim da hoće, ne vidim razlog zašto da ne... Uvek sam za to ne treba nikoga siliti po principu "hej, moraš da igraš". Treba čovek sâm da odluči. Mislim da niko od naših ljudi ne razume do kraja koliko je teško vratiti se u tim posle reprezentativnih obaveza. Eto, ja sam se povredio prošlog leta, malo izgubio poziciju u Sakramentu, može i nečija karijera da ode u drugom smeru. Da ja nisam mentalno jak, možda je moglo i meni da krene nizbrdo, pa da ne mogu nikad da se vratim na vrhunski nivo - rekao je Bogdanović za Sport Klub.

- Oduvek sam voleo da igram za reprezentaciju i uvek ću igrati dok se tako budem osećao. Ako osetim u jednom trenutku da mi to nije to više, ja ću to i da kažem, pa ko hoće da se ljuti, neka se ljuti, mene neće biti briga. Igram iz srca i mislim da mi se zato i lepe stvari dešavaju. To je u osnovi moje mišljenje, da treba da se igra iz srca, a ne iz drugih razloga – zato što mora, zato što je sad dobra šansa za medalju ili da bude "neću da idem, loša je ekipa". Kada je reč o Joki konkretno, i on sâm zna da nam je potreban, znamo i svi mi da nam je potreban. Nadam se da će se odazvati pozivu, njegova je naravno konačna odluka, a mi smo tu da ga podržimo šta god da reši.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading