Raptorsi i dalje živi: Toronto posle dva produžetka slomio Bakse!

Autor:

Sport

20.05.2019

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Toronta su zabeležili prvu pobedu u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije protiv Milvokija i smanjili u ukupnom rezultatu na 2-1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ponovo na visini zadatka... Kavaj Lenard

Reptorsi su slavili posle dva produžetka, rezultatom 118:112, pošto je na kraju regularnog dela meča bilo 96:96.

Domaća ekipa je imala četiri poena prednosti u poslednjem minutu četvrte četvrtine, Malkom Brogdon je uspeo da razliku prepolovi, da bi posle drugog vezanog promašaja Freda Van Vlita, te neuspešno izvedenih slobodnih bacanja Paskala Sijakama, Kris Midlton pogodio za produžetak.

Beka Baksa je prethodno na obruču blokirao Van Vlit, ali je on uspeo da uhvati svoj promašaj i iz drugog puta bude precizan, na svega 2,2 sekunde do kraja regularnog dela meča.

Priliku da Torontu donese pobedu je propustio Sijakam, što je i Kavaj Lenard učinio na kraju prvog produžetka. Ipak, domaći tim je imao više koncentracije u finišu drugog dodatnog perioda, a na kraju je tačku na utakmicu stavio Lenard , pogodivši dva penala na 8,2 sekunde do kraja.

Najbolji igrač kanadske ekipe je ubacio 36 poena, uz 9 skokova i 5 asistencija, za čak 52 minuta na parketu. Manje od 60 sekundi na terenu je proveo Sijakam i upisao je 25 poena i 11 skokova, dok je Mark Gasol zabeležio 16+12+7.

Sjajnu partiju je sa klupe pružio Norman Pauel (19 poena, 4 skoka, 3 asistencije), dok je dvocifren učinak imao još samo Kajl Lauri (11 poena, 4 skoka, 5 asistencija).

Na drugoj strani je poenterski potpuno podbacio Janis Adetokumbo, pošto je zabeležio za njega skromnih 12 poena, ali je pod obručima uhvatio čak 23 lopte i podelio 7 asistencija.

Nakefijasniji u Baksima bio je rezervista Džordž Hil sa 24 poena, Brogdon je takođe sa klupe dodao 20 poena, Bruk Lopez je upisao 16, Erik Bledso 11, a Nikola Mirotić 10.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading