Obradović i Fener nisu mogli ni do trećeg mesta: Real bolji

Autor: Sportklub

Sport

19.05.2019

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa madridskog Reala treća je najbolja u izdanju Evrolige za sezonu 2018/2019. U meču za treće mesto na Fajnal foru u Vitoriji Madriđani su bili bolji od Fenerbahčea rezultatom 94:75.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Željko Obradović

Real je krenuo znatno bolje i u prvoj četvrtini je imao dvocifrenu prednost zahvaljujući dobroj igri Gustava Ajona, ali se nakon dobre igre Kostasa Slukasa i Nikola Melija Fenerbahče vratio do poluvremena, a u jednom trenutku imao je i prenost.

Ipak, u trećem kvartalu Real je ponovo zaigrao znatno bolje, Ajona su pratili Fernandes, Rejes i ostali igrači Madriđana, pa je prednost prošlogodišnjeg osvajača Evrolge rasla sve do preko 20 poena.

Najefikasniji u redovima Reala bio je upravo Ajon, koji je postigao 23 poena (11/11 iz igre, penali 1 od 4), a imao je i 11 skokova i 3 asistencije za 28 minuta na terenu. Fabijan Kozer imao je 13 poena, Fakundo Kampaco 12, baš kao i Trej Tompkins.

U Feneru je najbolji bio Kostas Slukas sa 17 poena, Melih Mahmutolu imao je 14, a Marko Gudurić postigao je 11 za 29 minuta na terenu uz šut iz igre 3/7, a imao je i 1 skok, 2 asistencije i 3 ukradene lopte. Nikola Kalinić imao je 8 poena (3/7 iz igre), 3 skoka i 1 asistencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading