Ataman: Pobedili smo najboljeg trenera Evrope u polufinalu!

Autor:

Sport

18.05.2019

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Anadolu Efesa Ergin Ataman govorio je u mečevima polufinala i finala Fajnal fora Evrolige.

Ergin Ataman i Željko Obradović

Atamanov Efes je iznenadio Fenerbahče u polufinalu i pobedio ga rezultatom 92:73.

Ovo će biti prvo evroligaško finale za turskog trenera, ali ne i prvo evropsko. On je, do sada u karijeri, osvojio Evrokup 2016, Saporta kup 2002. i Evročelendž 2002. godine.

- Meni nije dovoljno samo da igram finale. Ovo mi je prvo evroligaško finale, ali nije prvo u evropskim takmičenjima. U njima nikada nisam izgubio - izjavio je Ataman.

Trener CSKA iz Moskve, ekipe sa kojom će Efes odmeriti snage u finalu, Dimitris Itudis, imao je zanimljiv odgovor na Atamanovu izjavu.

- Šta da vam kažem? Ataman je već rekao da će oni pobediti, tako da utakmica neće biti interesantna - kazao je Itudis.

Mnogi nisu očekivali da se Efes plasira u plej-of Evrolige, posle nekoliko vezanih neuspeha u prethodnim sezonama, ali Atamanovi izabranici su ove godine nadmašili sva očekivanja.

U polufinalu pao je i veliki Fenerbahče još većeg Željka Obradovića.

- U polufinalu smo pobedili najvećeg trenera Evrope i najbolji tim Evrope. Obradović i Fenerbahče su kao Popovič i (San Antonio) Sparsi, ali mi smo igrali kao Golden Stejt - kazao je Ataman, pa se osvrnuio i na finalni duel:

- CSKA i Klajburn su kao Milvoki i Adetokumbo, tako da će biti sjajna utakmica. Znam da u Turskoj postoje tenzije između Efesa i Fenerbahčea, ali očekujem da svi Turci podrže nas jer kada se predstavlja turska zastava sve ostalo pada na drugo mesto - jasan je turski stručnjak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading