Ništa od Jokića: Poznati kandidati za MVP nagradu!

Autor:

Sport

18.05.2019

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA je saopštila imena igrača koji ulaze u uži krug za nagrade ove sezone, a na spisku od tri igrača nažalost nema košarkaša Denvera Nikole Jokića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ko ima veće šanse za MVP priznanje? Džejms Harden i Pol Džordž

Jokićevu poziciju je značajno oslabilo ispadanje Denvera od Portlanda u polufinalnoj seriji plej-ofa na Zapadu, tako da su u užem izboru ostali Janis Adetokumbo, Pol Džordž i Džejms Harden.

Zanimljivo je da od imenovinih igrača samo još Janis Adetokumbo igra u plej-ofu, tačnije u finalu na Istoku. Njegovi Milvoki Baksi vode protiv Toronta sa 2:0 pred nastavak serije u ponedeljak.

Adetokumbo je u proseku beležio 27.1 poen, 12.5 skokova i 1.5 blok po utakmici u ligaškom delu takmičenja.

Kada je reč o Polu Džordžu, on je u dresu Oklahome beležio u proseku 28 poena, 8.2 skoka i 4.1 asistencije

Harden je prošle sezone poneo priznanje MVP igrača, a ove sezone ima izuzetne šuterske rezultate, pošto ima 36.1 poen po utakmici.

Adetokumbo jedini od trojice kandidata koji i dalje igra u plej-ofu NBA lige

Objavljeni su i kandidati za ostale nagraede. Tako će se u kategoriji za "rukija sezone" takmičiti Luka Dončić (Dalas), Diandre Ajton (Finiks) i Tre Jang (Atlanta).

U trci za nafradu "šesti igrač" su Montrezl Harel (LA Klipers), Domantas Sabonis (Indijana) i Lu Vilijams (LA Klipers).

Među onima koji se takmiče za priznanje za "igrača koji je najviše napredovao" su Dearon Foks (Sakramento), D’Anđelo Rasel (Bruklin) i Paskal Sijakam (Toronto).

Konačno, među nominovanim za nagradu "trener godine" su Majk Badenholzer (Milvoki), Majk Meloun (Denver) i Dok Rivers (LA Klipersi).

Saopšteno je da će imena pobednika biti poznata 24. juna kada će i Medžik Džonson i Leri Bird dobiti nagrade za životno delo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading