Nova uloga za Peru Antića

Autor:

Sport

15.05.2019

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši košarkaš Crvene zveze, Atlante, Olimpijakosa i Fenerbahčea Pero Atnić izabran je za novog predsednika Košarkaške federacije Severne Makedonije.

RepublikaFoto: twitter.com/Pero Antic
Pero Antić

Na izborima za novog predsednika KFM Pero Antić je bio jedini kandidat i dobio je svih 27 glasova. 

- Naravno da sam srećan ali je ovo malo čudna uloga. Već sam rekao, ideja mi je da napravim jak tim sportista i ljudi iz sektora bitnisa koji će raditi svi zajedno za košarku i koji će vratiti optimizam kada je reč o ovom sportu. Ima mnogo prioriteta, razvijanje mlađih kategorija, jačanje lige i povratak reprezentacije tamo gde želimo da bude, da bude stalni učesnik velikih takmičenja - poručio je Pero Antić. 

Ovaj makedonski košarkaš je u igračkoj karijeri nastupao za Rabotnički, AEK, Crvenu zvezdu, Lukoil, Lokomotivu Kubanj, Spartak iz Sankt Peterburga, Olimpijakos, zatim je dve sezone proveo u NBA ligi u Atlanta Hoksima, da bi po povratku u Evropu nastupao za Fenerbahče i još jednom u Zvezdi. Antić je tri puta osvajao Evroligu, a dva puta je bio šampion Grčke i Turske. 

Sa makedonskom reprezentacijom je 2011. ostvario nezapamćen uspeh kada je ta ekipa bila četvrtoplasirana u Litvaniji. Dve godine kasnije u Sloveniji reprezentacija Makedonije je predvođena Antićem ispala u prvoj fazi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading