Simonović BRUTALNOM partijom odveo Zenit u polufinale VTB lige!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

11.05.2019

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Zenita plasirali su se u polufinale VTB šampionata, pošto su u četvrtom meču četvrtfinala savladali Lokomotivu 87:85 i seriju završili sa 3:1.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Marko Simonović

Meč je bio neizvestan tokom svih 40 minuta, Zenit je imao blagu prednost, ali su se gosti nekoliko puta vraćali i ozbiljno pripretili ekipi iz Sankt Peterburga.

Utakmicu u završnici prelomile su trojke Marka Simonovića i Jevgenija Voronova, kao i poeni Džalena Rejnoldsa.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je srpski reprezentativac Marko Simonović sa 22 poena (7/11 iz igre, 6/10 za tri), uz 9 skokova i 3 asistencije za 30 minuta na parketu. Pratio ga je još jedan bivši igrač Crvene zvezde Gal Mekel sa 14 poena, a po 12 su ubacili Rejnolds i Voronov.

U redovima Lokomotive istakao se Vitali Fridzon sa 21 poenom, a jedan manje ubacio je Dmitrij Kulagin. Dvocifreni su bili i Džonson sa 14 i Rendl sa 10 poena. Srpski košarkaš Dragan Apić je za 10 minuta postigao 6 poena (3/4 za dva), uz skok.

Zenit će u polufinalu odmeriti snage sa CSKA, a mesto u finalu obezbediće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading