BASKETBALIJA

Autor:

Sport

11.05.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mržnji prema Srbima nema kraja, a ovoga puta u centru pažnje je Jusuf Nurkić (24). Povređeni centar Portlanda je u pobedi svog tima nad Jokićevim Denverom (119:108) u šestom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige nosio majicu sa imenima devetorice vojnika Armije Bosne i Hercegovine, osvedočenih ubica srpskog naroda za vreme tamošnjeg građanskog rata.

RepublikaFoto: printscreen
Provokator... Jusuf Nurkić

Rođeni Tuzlak je tokom meča bio tik uz parket i sramnom provokacijom veličao ratne zločince, i to kako bi obeležio 9. maj, koji se u BiH slavi kao Dan ljiljana, odnosno Dan devet heroja poginulih tokom rata.

Jurkić, poznat kao prljav igrač, na Fejsbuku je podelio video-snimak na kojem veliča rat u bivšoj Jugoslaviji i sluša i peva kasidu "Devet heroja", posvećenu vojnicima, koji su za ubijanja srpske dece, žena i civila odlikovani Ordenom heroja oslobodilačkog rata, najvećim takve vrste u BiH.

Nikola Jokić, koji je briljirao u porazu Nagetsa sa 29 poena i 12 skokova, na konferenciji za medije posle utakmice u Portlandu nije se obazirao na skandaloznu majicu bivšeg saigrača, verovatno jer nije ni zapazio šta na njoj piše.

- Zaista sam srećan što ponovo vidim Jusufa. Znam koliko je tešku povredu doživeo i veliko je zadovoljstvo videti ga kako hoda bez ičije pomoći za tako kratak vremenski period - istakao je centar tima iz prestonice Kolorada.

RepublikaFoto: twitter.com/Streamable.com

Jusufe, dabogda polomio i drugu nogu!

Ubrzo po objavljivanju vesti da je Nurkić nosio majicu kojom veliča ubice Srba na društvenim mrežama, krenula je lavina negativnih komentara na račun mržnjom zadojenog košarkaša.

- Jusufe, daće bog da i drugu nogu slomiš, sve ti je*em maloumno - glasi jedan od komentara, dok su ga mnogi upitali hoće li slanine.

 

 

 

 

ANTRFILE

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading