Kalinić zvanično drugi najbolji defanzivac u Evroligi - odmah posle centra Reala!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

08.05.2019

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Real Madrida Valter Tavares proglašen je za najboljeg defanzivca u Evroligi za sezonu 2018/19, a odmah iza njega našao se srpski reprezentativac Nikola Kalinić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Kalinić

Time je visoki centar (221cm) poreklom sa Zelenortskih Ostrva postao prvi igrač Kraljevskog kluba koji je odneo ovu nagradu i drugi sa afričkog kontinenta. Pre njega u tome je uspeo samo Gabonac Stefon Lazme.

Tavares je vodeći po broju blokada sa 3,3 po meču, dok je prosečno beležio 4,4 defanzivna skoka, što se takođe računa u određivanju defanzivca sezone.

Pored njega, u konkurenciji za prestižno priznanje bili su još srpski reprezentativac Nikola Kalinić, Čeh Jan Veseli (obojica iz Fenerbahčea) i Brajant Danston, centar Anadolu Efesa.

 

 

Podsetimo, prethodnih dana je nagrada za najboljeg strelca pripala Majku Džejmsu iz Armanija, dok je Goga Bitadze, bivši centar Budućnosti, proglašen za zvezdu u usponu.

Real će na Fajnal foru u Vitoriji braniti titulu osvojenu prošle godine u Beogradu. Madriđani se u polufinalu sastaju sa CSKA, dok drugi par čine Fenerbahče i Efes.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading