Može li neko da zaustavi Srbina? Jokić i Denver pregazili Portland za korak do finala, Toronto demolirao Filadelfiju!

Autor:

Sport

08.05.2019

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera, uz sjajnu partiju Nikole Jokića, pobedili su Portland 124:98 i poveli 3:2 u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić nastavlja da melje

Nagetsi su u Pepsi centru stigli nadomak konferencijskog finala, za šta im je potreban jedan trijumf, u meču u kome je Jokić imao 25 poena, 19 skokova i šest asistencija.

Veliku podršku dali si mu Pol Milsap sa 24 i Džamal Marej sa 18, a kod gostiju Demijan Lilard ubacio je 22 poena.

Šesti meč igra se u Oregonu u noći između četvrtka i petka, kada Denver ima priliku da bude prvi finalista na Zapadu gde bi se sastao sa boljim iz duela Hjuston - Golden Stejt (2:2).

Treća četvrtina je bila ključna. Nagetsi su odigrali defanzivno sjajnu deonicu, a i ofanzivno su odigrali dobro. Prednost je samo rasla, a u jednom trenutku bila je i +30. Nisu imali Blejzersi rešenje za Milsapa, Jokića i Marija i Denver je sigurnim korakom išao ka vođstvu u seriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Portland je u četvrtoj četvrtini imao dobru energiju i to zbog košarkaša s klupe. Igrali su dobro Kari, Lenard i Kolins, pa je tako i Meloun morao da reaguje. Čim je u igru vratio Jokića i Marija, Nagetsi su stabilizovali igru i mirno priveli utakmicu kraju. Jokić je na tri minuta do kraja izašao iz igre zbog šeste lične.

Na Istoku, do vođstva 3:2 u seriji došao je i Toronto pobedom nad Filadelfijom 125:98.

Paskal Siakam sa 25 i Kavaj Lenard sa 21 poenom predvodili su Reptorse, a kod Filadelfije najviše su dali Džimi Batler 22 i Kajl Lauri 19.


Boban Marjanović je za goste postigao šest poena i uhvatio dve lopte za sedam minuta na parketu.

Naredni meč igra se na terenu Filadelfije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading