KADA NBA LEGENDE PROGOVORE O JOKIĆU: On je prvi centar koji igra kao plejmejker, promenio je poziciju!

Autor: B92, Republika

Sport

07.05.2019

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Keni Smit, nekadašnji NBA šampion sa Hjuston Roketsima, rekao je da je Nikola Jokić potpuno promenio poziciju centra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Ekipa, koju čine Šekil O'Nil, Keni Smit, Erni Džonson i Čarl Barkli, u emisiji "Inside the NBA" komentarisala je igru srpskog košarkaša u četvrtom meču polufinala Zapada.

Nagetsi su u noći između nedelje i ponedeljka savladali Blejzerse, a Jokić je imao novi tripl-dabl i bio je jedan od najzaslužniji za izjednačenje u seriji (2-2).

- Ne pričamo mnogo o ovome, ali Barkli zna o čemu pričam. Kada si glavni košarkaš, koji voli da dodaje loptu, saigrači će igrati jako za vas. Jokić je taj glavni košarkaš, zbog njegovih sjajnih asistencija, igrači utrčavaju, dobro se pozicioniraju, a on uvek baci savršen pas - rekao je O'Nil i dodao:

- Sviđa mi se Denver od starta. Kada vaš glavni košarkaš voli da dodaje, onda će ostatak tima igrati još jače.

Čarls Barkli cele sezone priča o Nagetsima i navija za njih.

- Ovo sam rekao pre plej-ofa, Amerika će upoznati Jokića. On je neverovatan, pasove koje on deli... On daje perfektan pas, perfektna brzina lopte. Da se nadovežem na reči Šeka, košarkašima će biti zanimljivo da igraju sa njim. Sve što moraju da rade je da se kreću i on će ih pronaći - kaže Barkli.

Na partiju srpskog košarkaša nadovezao se i Keni Smit, nekadašnji plejmejker Hjuston Roketsa. U Americi se pojavio izraz "point-forvard", koji se kasnije preneo i na Evropu. Radi se o krilnom košarkašu koji igra kao plejmejker, a Keni kaže da je Jokić prvi "point centar".

- Jokić je redefinisao poziciju. Videli smo igrača koji je "point-forvard", a sada vidimo "point-centra". On bukvalno igra plejmejkera. Zanimljivo je, kada ga gledam, ja razmišljam kao plej i kažem "on je sam" i Jokić ga pronađe i onda pomislim "čekaj, on je centar". Jokić je prvi centar koji igra kao plejmejker.

Peta utakmica između Denvera i Portlanda na programu je u noći između utorka i srede u 04.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading