Nikola Jokić je u plej-ofu upravo uradio ono što nije ni Majkl Džordan!

Autor:

Sport

05.05.2019

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as, Nikola Jokić je u Portlandu novim tripl-dablom napravio nešto što niko do skora nije mogao ni da zamisli, vinuo se među zvezde. Jokić je prestigao "njegovo leteće visočanstvo", Majkl Džordana po jednom nestavarnom učinku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Tokom cele, bogate karijere, Džordan je svega dvaput uspeo da ostvari tripl-dabl u utakmicama plej-ofa. A Jokić je na prvom gostovanju Portlandu, antologijskom meču od četiri produžetka, već stigao do svog trećeg tripl-dabla u doigravanju, iako mu je ovo debitantski plej-of u NBA karijeri.

 

Od dolaska u NBA, Jokić je tripl-dabl dostigao čak 31 put: u svojoj drugoj sezoni, 2016/2017, u šest navrata, sledeće sezone na deset utakmica, a ove 12 u ligaškom delu sezone, i tri u dosadašnjem toku doigravanja.

 

Ne samo da je prestigao Majkla Džordana po broju tripl-dabl mečeva u plej-ofu, već ga je prestigao i po takvim učincima u takmičarskim utakmicama.

Džordan je 28 puta odigralo takav meč u uvodnim delovima sezone, dvaput u doigravanju (što je 30, manje od Jokićevog 31), a Džordan je pritom jedini koji je u istoriji NBA imao tripl-dabl na Ol-star susretu (1997. godine - 14 poena, po 11 skokova i asistencija), s tim što je to utakmica revijalnog karaktera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading