Denver poklekao posle četiri produžetka: Jokić 65 min, tripl-dabl, na kraju ipak tragičar u utakmici veka!

Autor:

Sport

04.05.2019

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na gostovanju Portland Trejlblejzersima u trećem meču polufinala plej-ofa zapadne konferencije, posle četiri produžetka rezultatom 140:137 uz sjajnu rolu srpskog centra Nikole Jokića koja na kraju nije bila dovoljna za slavlje tima iz Kolorada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denver vs. Portland

Portland je uspeo da dođe do pobede posle jednog od najuzbudljivijih plej-of mečeva u skorijoj istoriji.

Ovo je bila prva plej-of utakmica od četiri produžetka još od 1953. godine.

Nikola Jokić odigrao je 65 i kusur minuta,  meč je završio sa tripl-dablom od 33 poena (13-25 iz igre), 18 skokova, 14 asistencija, jednom ukradenom loptom, 2 rampe i 8 izgubljenih lopti.

U samoj završnici utakmice važnu rolu imao je Milsap, ali na 17 sekundi do isteka vremena u četvrtom produžetku Rodni Hud je postigao trojku koja je pogurala njegov tim do trijumfa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Jokić je promašio jedno slobodno bacanje kada je bilo važno, a Denver nije uspeo da sabije redove i slavi u napetoj završnici.

Najefikasniji kod Denvera bio je Džamal Marej sa 34 poena, uz 9 skokova i 5 asistencija, Vil Barton postigao je 22 poena, Pol Milsap 17, Geri Heris 13, a Malik Bizli 11.

Blejzerse je predvodio fantastični Si-Džej Mekolum sa 39 poena, 8 skokova i 4 asistencije, Demijan Lilard upisao je 28 poena, 6 skokova i 8 asistencija, a Rodni Hud ubacio je 19 poena. Enes Kanter postigao je 18 poena, uz 15 skokova, a Mo Harkles dodao je 15 poena i 10 skokova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading