"Jokić je najbolji centar u NBA"

Autor: B92.net, Republika

Sport

01.05.2019

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O Nikoli Jokiću se ove sezone mogu čiti samo reči hvale, a kako i ne bi kada ima fantastičnu sezonu u dresu Denvera.

RepublikaFoto: Tanjug
Nikola Jokić

Srpski centar je nosilac igre Nagetsa i kada je on na terenu, tim pobeđuje.

Denver naredne noći od tri časa čeka drugi okršaj polufinalne serije plej-ofa Zapada protiv Portlanda. Jokić je u prošlom susretu blistao, postigao 37 poena i bio najzaslužniji za trjumf.

Jedan od onih koji je oduševljen njegovim igrama je i njegov biši klupski kolega Ričard Džeferson.

On se oprostio na kraju prošle sezone, ta sezona u Denveru mu je bila oproštajna u NBA karavanu, ali kaže da je Jokić po mnogo čemu trenutno najbolji.

Jokić je u prvom meču protiv Portlanda postigao 37 poena

- On je najbolji centar u NBA. Sve u timu Denvera se vrti i gradi oko njega. Istina je da ima odlične igrače okolo, Džamala Marija, Pola Milsapa, Gerija Herisa, dakle, mnogo talenta. Ali sve zavisi od njega. Kad igra agresivno, postiže po 37, 34 poena, tripl-dabl, to donosi Denveru pobede. Pokažite mi još jednog centra koji je odigrao toliko mečeva i ima takve brojke - kaže Džeferson.

On je potom nastavio sa komplimentima na račun srpskog košarkaša.

- Nikola je poseban. Često gledamo igrače i divimo im se na fizičkom izgledu, kao pojavama na terenu, ali ne i kad je on u pitanju. Jedna fizička stvar u vezi njega je ta visina. Ali njegovo dodavanje? Daleko je najbolji među centrima na tom planu i jedan od pet uopšte u NBA. I to kažem bez preterivanja!

On je otkrio i jednu zanimljivost, a reč je o tome gde sedi Jokić u timskom autobusu.

- On sedi među trenerima. U trećem redu. Priča sa njima. Sedi u tom prednjem delu. To nije problem, ali sam razmišljao u stilu, dođi ovamo kod nas, tako ćeš nas bolje upoznati. Da se razumemo, on je sjajan timski kolega, zovemo ga Džokerom baš zbog tog šaljivog duha - kaže Džeferson.

Oduševljen je mnogim elementima Jokićeve igre.

- Njegova veština na terenu je zadivljujuća. U stanju je da odigra brojne kombinacije. Zato kažem, nikada nismo videli igrača kao što je Nikola Jokić, nikad. Momka koji šutira za dva i za tri, koji ne izgleda tako atletski, ali koji lagano stiže do tripkl-dabl učinka, i nekog ko je iznad svega tako mlad - zaključio je bivši as Klivlenda i Denvera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading