Tomić blistao posle ubedljive pobede!

Autor:

Sport

27.04.2019

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je posle osvajanja ABA lige odradila maksimalan posao na startu Superlige Srbije. U prvom duelu grupe A crveno-beli su nadigrali Dunav s 101:60 i tako pokazali razliku u kvalitetu.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

Milan Tomić je posle utakmice odgovarao na pitanja novinara. Za početak, analiza utakmice?

- Teško je analizirati ovakvu utakmicu. Ušli smo ozbiljno u utakmicu i igrali smo kako treba svih 40 minuta. Pokušao sam da podelim minutažu. Odlična utakmica i pristup je bio najozbiljniji - rekao je Milan Tomić na konferenciji za medije.

Kako održavati formu igračima i dati šansu mladima? 

- Ako pogledate Riversa, odigrao je 15 munuta, među najiskusnijima je, igrao u Realu, a igrao je vrlo ozbiljno. Stariji treba da budu u ritmu, a mlađi da dobiju više minuta.

Da li je ovakav sistem sezone promašaj? 

- Za mene je ovo sve novo, nisam dosad imao priliku da igram dva prvenstva. Tako je kako je, moramo da budemo u kontinuitetu i ritmu. Najgore je da se sada opustimo i kažemo da će igrati oni koji nisu igrali pre. Ja hoću da uvek igramo ozbiljno.

Cirbes, Regland, Perperolgu? Kakva je situacija sa njima, znamo da su bili prekobrojni na spisku stranaca, poslednja dvojica zbog povreda?

- Oni neće igrati i ne možemo da menjamo. U ovom trenutku nisu u timu, ali su ovde, mi smo tim i biće ovde. Po završetku sezone ćemo razgovarati o svemu.

Da li ste se plašili opuštanja?

- Svi su imali ozbiljan pristup igri i to mi je bilo važno, zato sam i konferenciju otvorio s tim rečima.

Bilo je tokom sezone komentarisanja rada Tomića...

- Pričao sam o tome da tim ne može stalno da ide gore. To je tako svuda. Trenerski posao je takav, uvek moraš dati 100%, bilo protiv Reala ili Dunava. Ja sam uvek istog pristupa.

Nije bilo euforije posle Budućnosti?

- Osvojili smo ABA, sledeće godine moramo da branimo. Jedan dan se slavi, sutra opet moraš da se boriš za nove uspehe - zaključio je Tomić.

Svoje utiske izneo je i trener Dunava Mitar Ašćerić.

- Čestitam Zvezdi na osvojenoj ABA ligi. Atletska ekipa, svih 40 minuta spremna da igra, diminirala je sve vreme, najveća utakmica u istoriji našeg kluba. Hvala Zvezdi na dobroj utakmici. Čestitam Zvezdi i želim joj da osvoji titulu prvaka Srbije. Mi već godinama radimo i pomeramo se gore, od betona do KLS, sad smo u Superligi, pokušavamo na najbolji način da reprezentujemo naše mesto i opštinu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading