Italijan se smirio: Trinkijeri prešao sa boksa na šah!

Autor:

Sport

25.04.2019

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da crno-belima motiva ne bi trebalo da nedostaje u mečevima Košarkaške lige Srbije, bez obzira na to što završno takmičenje u sezoni ne donosi ništa osim prestiža.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Partizan ima Kup Radivoja Koraća u rukama, trofej ABA lige je i ove sezone promakao, pa je preostalo da se sezona privede kraju kroz takmičenje koje je sve manje popularno u Srbiji.

- Bez obzira što Superliga ne vodi u Evroligu, to ne znači da nedostaje kvaliteta, strasti i da nikog ne zanima. Ovo je šansa za mlade igrače, pogotovo za klubove poput Dinamika, Borca, da igraju protiv najboljih. Ako neko nema motiva, onda je sam kriv. Onda bi možda trebalo da se oproba u nekom drugom sportu, u šahu ili tako nečem - rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije.

On je naveo da će se potruditi da što više pruži šansu mladim igračima, a na spisku registrovanih igrača ne nalaze se Amar Gegić i Bondža Si.

RepublikaFoto: Starsport
Tekst potpisa

- Mi ćemo sigurno pružiti šansu mladim igračima, ali moraju da se za nju izbore. Ne gleda se koliko će ko postići poena, nego spremnost, fokusiranost, želja za dokazivanjem i prelaskom na viši nivo - rekao je Italijan i naveo da ne želi da priča o pojedincima na koje ne računa u ovom takmičenju.

Trinkijeri će vatreno kršenje u novom takmičenju imati protiv Mega Bemaksa, a u vezi sa tim najavio je u čemu će tražiti prednost u sudaru sa timom iz ABA lige.

- Oni su imali veću pauzu nego mi, pa neće biti jednostavno ući u ritam. To je ekipa koja igra čvrsto, agresivno i na to moramo da odgovorimo - naveo je Trinkijeri.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading