Hjuston u polufinalu Zapada: Harden rešio Jutu, Klipersi brejknuli Voriorse!

Autor:

Sport

25.04.2019

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Hjuston Rokitsa pobedili su u petom meču prve runde plej-ofa ekipu Jute sa 100:93, dok su košarkaši LA Klipersa napravili su iznenađenje pošto su kao gosti u petom meču prve runde plej-ofa na Zapadu pobedi šampionski tim Golden Stejta sa 129:121.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hjuston u polufinalu

Teksašani su stigli do skora od 4:1 i plasmana u polufiunale zapadne konferencije u kojem će igrati sa pobednikom serije između Golden Stejta i LA Klipersa.

Posle izjednačene prve četvrtine, Hjuston je proradio pred kraj poluvremena i stekao četiri poena prednosti.

U poslednju deonicu ušli su sa šest poena viška (75:69), ali se prednost istopila na početku četvrte četvrtine i Juta je povela sa 77:75. Potom je u finišu Kris Pol vezao sedam poena, doneo je prednost Rokitsima od 92:86, ali su Džereri dva puta prišli na svega poen, poslednji put na 94:93.

Katastrofalno je u finišu odigrao Donovan Mičel, osim izgubljene lopte imao je i dva promašaja, pa je samo olakšao posao Teksašanima u finišu meča.

U timu Hjustona, pored Hardenovih 26 poena, još trojica košarkaša imali su dvocifren učinak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Klin Kalepa je zaneležio dabl-dabl od 16 poena i deset skokova, Krist Pol je postigao 15 poena uz osam skokova i pet asistencija, a Erik Gordon 15 poena uz po tri skoka i tri asistencije.

U timu Jute, Rojs O'Nil je postigao 18 poena, Riki Rubio poen manje uz 11 asistencija, a Džo Krauder 15 poena uz deset skokova.

Što se tiče drugog meča, imali su Klipersi u svojim redovima nekoliko raspoloženih košarkaša, pre svih Lua Vilijamsa koji je zabeležio učinak od 33 poena, četiri skoka i deset asistencija.

Kod Klipersa, osim Vilijamsa, odlični su bili i Galinari sa 26 poena i sedm skokova, te Montrezl Harel sa 24 poena. Patrik Beverli je imao dabl-dabl od 17 poena i 14 skokova.

Kod Voriorsa, posle Durenta sa 45, po efikasnosti slede Stef Kari sa 24, odnosno Klej Tompson sa 22 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading